המציאות השבוע הזכירה כי אסור שתתקיימנה עוד מערכת בחירות חלולה

זוהי חובתנו כחברה לדרוש מהפוליטיקאים, ובעיקר מעצמנו, לחזור ולהתמקד בבעיות המהותיות שלנו ולא להיגרר שוב לשיח בחירות רדוד וחסר תוחלת אמיתית

חיים אתגר צילום: בני בכך
פקק תנועה. ארכיון
פקק תנועה. ארכיון | צילום: פלאש 90

התשובה פשוטה: משקרים לנו בלי בושה. אבל בסוף, למרות מיסוכי העשן, ישנה מציאות, והיא כוללת עוני מטורף וילדים רעבים. כמה שיאדירו את המצב הפיקטיבי זה לא יסייע לבטן של אותם הנזקקים שלא תתמלא, החולים בבתי החולים לא יתרפאו ודורשי הרווחה לא ישבעו. ספינים אפשר להפריח, אבל אי אפשר לאכול אותם, לחסות בצל קורתם ולהתחמם בלילה קר מהפעלתם. אדם זר שיבקש לשרטט את אופייה של המדינה מקריאת עיתונים עלול למצוא את עצמו במשימה בלתי אפשרית. לרגעים ישראל היא מקום מפגר הנושף בעורפה של איראן ומזכיר במעט את מה שאירע בדרום ארצות הברית לפני מאתיים שנה עם אותם אנשים שמבקשים לחזור לחוקים מימי התנ"ך. למשל להטמיע הדרת נשים, לצאת נגד הזכות של נשים למלא תפקידים מסוימים ולהתלבש כפי רצונן. הם מבקשים להפריד בין מינים באוטובוסים, להתיר להם לרצוח על כבוד המשפחה, להתגזען ולהשפיל קבוצות שונות בחברה שצבע עורן אינו לבן.

מצד שני, פתאום מופיעה ידיעה שמטלטלת ומנתצת את כל הנ"ל. כך למשל דווח השבוע על הצבתן של נשים כטנקיסטיות ועל גיוס טרנסג'נדרים למשטרת ישראל. אני קורא את זה ואומר לעצמי - איזו אומה משוגעת אנחנו, ואיך שלפעמים די בכמה אנשים אמיצים כדי לשנות כותרות חשוכות.

תגיות:
חיים אתגר
/
בחירות 2020
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף