הנורמליזציה מתרחקת? זו ההתלבטות של סעודיה

העיתונאי תומאס פרידמן טוען, משיחה עם בכיר סעודי, כי "הסעודים מאוד תחרותיים אל מול האמירתיים, וכמעט בוודאות ריאד תרצה לקבל יותר מישראל"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ביידן נוחת בג'דה, סעודיה, ונפגש עם יורש העצר בן סלמאן (רויטרס) | צילום:

פרידמן הוסיף כי "הסעודים מאוד תחרותיים אל מול האמירתים, וכמעט בוודאות ריאד תרצה לקבל יותר מישראל, על מנת שתחתום על הסכמי אברהם". העיתונאי הבכיר הדגיש כי ישראל וסעודיה משוחחות "בשקט" על תנאי השלום ביניהן, כשהסעודים מצפים לשלושה דברים: הסכם ביטחוני ארוך טווח עם ארה"ב, תמיכה אמריקאית בתוכנית גרעין אזרחית, וגישה לכלי הנשק המתקדמים ביותר של הצבא האמריקאי. בתמורה לכך, טוען פרידמן, בישראל מאמינים שסעודיה אכן תסכים לנרמל את היחסים ללא לבצע שום צעד בסוגייה הפלסטינית.

אנתוני בלינקן ויורש העצר הסעודי בג'דה
אנתוני בלינקן ויורש העצר הסעודי בג'דה | צילום: רויטרס

גורם אמריקאי מסר כי הפגישה, שנמשכה כשעתיים וחצי, הייתה "כנה ופתוחה" ונסבה על סוגיות בין-מדיניות רבות. הוא הוסיף כי הייתה "אווירה טובה למרות המתיחות שהשתררה ביחסים בין שתי המדנות". מקור אמריקאי דיווח כי השניים דנו "בסיכויי הנורמליזציה בין סעודיה וישראל והסכימו להמשיך בדו-שיח בנושא". עם זאת, גורמים רשמיים הדגישו כי "הסיכויים להתקדמות מיידית או משמעותית אינם גבוהים". הגורם הוסיף כי יורש העצר הסעודי ושר החוץ האמריקאי דנו גם במלחמה בתימן ובדרכים שבהן ניתן לפתור את הסוגיה שעל הפרק.

תגיות:
ישראל
/
סעודיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף