השיחות פוצצו? לפיד מבהיר: "איש לא אמר שמפסיקים את המו"מ בבית הנשיא"

ראש האופוזיציה שוחח עם ענת דוידוב וגדעון אוקו והתייחס לחידוש חקיקת הרפורמה המשפטית: "נתניהו נכנע ללוין ורוטמן כדי לתחזק את הממשלה הכושלת שלו"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
יאיר לפיד תוקף את השינוי בעילת הסבירות (צילום: ללא) | צילום: ללא

הוא הדגיש: "זו שריפה של כל הכללים. איש לא אמר להם שאנו מפסיקים את השיחות. אמרנו להם, 'תבחרו נציג לוועדה ונמשיך בשיחות'. ברגע שהם חוזרים לתהליך חקיקה, אז על מה אנו מדברים בבית הנשיא? ההתחייבות שלהם לנשיא הייתה שיש עצירת חקיקה כל עוד מדברים".

הוא הסביר: "הייתה ההסכמה - הולכים, בוחרים וועדה, וממשיכים את השיחות. הם לא בחרו ועדה כי הם נכנסו לעוד אחד מהסכסוכים המטורללים שלהם. זה ממש להגיד שהעולם הפוך, הלכה כנסת ישראל, הודיעה שהיא הולכת לבחור את הוועדה לבחירת שופטים, לא הצבנו שני מועמדים או ניסנו לחבל בתהליך, הצבענו על מועמדת האופוזיציה".

את החלטת הקואליציה לקדם את עילת הסבירות כבר החודש, לפיד תקף: "הכל נעשה עכשיו מפני שהם רוצים להחזיר עבריין מורשע לממשלה. הם רוצים לדרוס את ביהמ"ש ולפטר את היועמ"שית כי היא פשעה בכך שהיא מונתה בידי הממשלה הקודמת".

בהמשך, סיפר ראש האופוזיציה על תמיכתו בעו"ד עמית בכר לראשות לשכת עורכי הדין: "חשוב לי בעיניי לבחור בעמית בכר ליו"ר, אבל גם לבחור בתקווה ללשכה. חברי המועצה נציגים בוועדה לבחירת שופטים, צריך שבמועצה יהיו אנשים שתומכים בזה שישראל היא דמוקרטית".

עוד התייחס לפיד למצב הביטחוני המתוח ביהודה ושומרון. "המוח האנושי פועל ככה שאנשים רוצים לשחזר דברים שמכירים, אז כולם מדברים עם זה שצריך 'חומת מגן'. הצבא עושה את עבודתו, זה לא תנאי מעבדה. מה שצריך שם, זה מאמץ מתמשך לא פשוט בתנאים לא פשוטים", אמר.

תגיות:
יאיר לפיד
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף