"דווקא בימים של מתח": שיתוף הפעולה המפתיע בין הקואליציה לאופוזיציה בכנסת

חברי הכנסת גדעון סער ואליהו רביבו הגישו הצעת חוק שתצמצם את זכות הערעור של המדינה במקרים של זיכוי נאשם בפלילים. מדובר בשיתוף פעולה מפתיע, על רקע המתח הפוליטי סביב סיום השיחות בבית הנשיא

מתן וסרמן צילום: פרטי
בנימין נתניהו וחבריו לקואליציה
בנימין נתניהו וחבריו לקואליציה | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

חברי הכנסת גדעון סער ואליהו רביבו (הליכוד), הגישו היום (שלישי) הצעת חוק שתצמצם את זכות הערעור של המדינה במקרים של זיכוי נאשם בפלילים. על פי ההצעה, בניגוד למצב כיום, שבו גם המדינה וגם האזרח יכולים להגיש ערעור על פסק דין של בית משפט בערכאה ראשונה, זכות הערעור תוענק לנאשם בלבד.

"מטרת ההצעה היא לצמצם את הפער המובנה ביחסי הכוחות בין המדינה לאזרח הקטן ולהגן על אזרח שזוכה בדינו ממצב של רדיפה מתמשכת בדמות הליכי דין ארוכים שפוגעים קשות בחייו", נכתב בהצעה.

יאיר לפיד תוקף את בנימין נתניהו בנושא הוועדה למינוי שופטים. צילום: ערוץ הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

מדובר בשיתוף פעולה יוצא דופן בתקופה מתוחה זו מבחינה פוליטית, בין גורמים בקואליציה לאופוזיציה. "דווקא בימים של מתח בין האופוזיציה לקואליציה סביב הקפאת השיחות בבית הנשיא", נכתב בהודעה המשותפת שיצאה מטעם סער ורביבו.

תגיות:
גדעון סער
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף