"לא אתן את חתימתי לכך": סמוטריץ' יצא נגד נתניהו וגלנט בישיבת הקבינט

שר האוצר מתנגד למתן ההקלות הכלכליות לפסלטינים, עליהן הודיעו בקבינט ראש הממשלה ושר הביטחון, כך דווח בחדשות 12. גורם ביטחוני האשים: "שר האוצר לא ישלוט בממשלה הזו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בצלאל סמוטריץ', בנימין נתניהו
בצלאל סמוטריץ', בנימין נתניהו | צילום: REUTERS/Ronen Zvulun

על פי הדיווח, השניים סברו כי הדבר לא יתקל בקשיים, כאשר יובא על ידם לקבינט. עם זאת, שר האוצר הודיע כי כל חתימה בנושא שדרושה את חתימתו, לא תינתן.

בצלאל סמוטריץ' על יוקר המחייה: "קיבלנו ירושה איומה, אין לי פתרונות קסם". ערוץ הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

ההחלטה הנוכחית נוגעת לדחייה בשנתיים של תשלום המיסים לישראל. גורם ביטחוני תקף אותו: "ברגע שיצאה ההודעה של הקבינט בפעם הקודמת על ההטבות לרשות כדי למנוע את קריסתה - אין דרך חזרה. זו התחייבות מפורשת לממשל האמריקאי. שר האוצר לא שולט ולא ישלוט בממשלה הזו".

בישראל מבטיחים לאמריקאים כי בתוך כמה ימים ההקלות האלו יאושרו. עוד דווח כי דמות בכירה בישראל נפגשה עם מי שמוגדר כ"מספר 2" ברשות, בעניין זה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בצלאל סמוטריץ'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף