בצפון משוכנעים: "תהיה מלחמה, אנחנו נערכים אליה"

שר הביטחון יואב גלנט ביקר בגזרת הר דב והזהיר את חיזבאללה אם תחליט לפעול נגד ישראל "נחזיר את לבנון לעידן האבן", כך לדבריו. יו"ר קו העימות משה דוידוביץ' שוחח על כך עם ליאת רון ברדיו צפון 104.5FM

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
כוחות צה"ל בגבול לבנון
כוחות צה"ל בגבול לבנון | צילום: REUTERS/Aziz Taher

לדבריו, "אם זה לא היה נשמע כל כך היתולי הייתי בוכה עכשיו, אנחנו מתריעים כבר למעלה ממחצית השנה על זה שאנחנו נערכים למלחמה. אני עובר ישוב ישוב ובודק את המקלטים ואת צוותי החירום וכמו גם פעילויות אחרות אנחנו עושים לקראת מלחמה - אני אומר תהיה מלחמה, אני לא יודע מתי".

יואב גלנט במסר לחיזבאללה (צילום: שחר יורמן) | צילום: שחר יורמן

המשיך ואמר: "זה ששר הביטחון מגיע לצפון ולגבול הצפון, ולא רואה לנכון להיפגש איתנו, כשיפלו פה הטילים הוא יקרא לנו להצטלם איתנו. אנחנו לא רוצים את הצילומים, ואת ההתייפיפות הזאת. אני חושב שגם ראש הממשלה שפנינו אליו וביקשנו שיגיע לכאן שיקים ישיבת ממשלה על המצב הביטחוני הבלתי נתפס הזה".

"חדשות לבקרים אנחנו מתעוררים כל יום לגחמות של נסראללה", אמר בסיום הריאיון. "ציפיתי שתהיה יוזמה שלהם, פניתי לראש ממשלה שיקים ישיבת ממשלה היה ראוי שנשמע ממנו או מהקבינט, זה שהוא הגיע אתמול אני שמח על כך זה שהוא לא נפגש איתנו הוא צריך לעשות חשבון נפש ומקח טעות. מי שיתן לצה"ל לעבוד אלה התושבים שגרים על הגדרות ואנחנו ראשי הרשויות צריכים לתווך בין צה"ל והממשלה. אני קורא לגלנט לבוא לפה עוד פעם ולשבת עם ראשי הרשויות".

תגיות:
יואב גלנט
/
קו העימות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף