עוד נמסר מהלשכה, טרם הפיטורים, כי "ראש הממשלה ביקש ממשרד החוץ לפרסם הצהרה רשמית לפיה הפגישה בין השניים הייתה מקרית, כדי למנוע מעצמו מבוכה. לאחר פרסום הפגישה בין השניים, הוא החליט להשעות אותה. לשרה יש מסמכים רבים והיא לא תסכים להיות השעיר לעזאזל".
פרסום הפגישה בין השניים גרם כאמור לסערה מדינית ולמחאות בלוב. במהלך ההפגנות בבירה טריפולי הוצתו דגלי ישראל, ונשמעו קריאות התנגדות לנורמליזציה עם ישראל. על פי דיווחים בכלי התקשורת המקומיים, השרה אל-מנקוש נמלטה מהמדינה והגיעה לאיסטנבול. בתוך כך, ממשרד החוץ נמסר: "שר החוץ ומשרד החוץ מחויבים בהרחבת קשרי החוץ של ישראל. בניגוד לפרסומים, ההדלפה לגבי הפגישה עם שרת החוץ של לוב לא הגיעה ממשרד החוץ או מלשכת שר החוץ".
קודם לכן, גורמים מדיניים מסרו כי "עוד לפני שנפגשו, סוכם שדבר הפגישה יפורסם, בלי מועד. המועד נקבע אתמול בעקבות פניות כתבים והוחלט לפרסם". עוד ציינו הגורמים, כי "התפישה הייתה שזה אמור היה להתפרסם. כשהבינו שהעיתונאים יודעים על כך, הוחלט לפרסם. הקשר עם ישראל זה אינטרס של הממשלה בטריפולי, כי זה נותן לגיטימציה במערב. דרך ישראל, הממשלה בטריפולי רוצה לקבל לגיטימציה אצל ארה"ב והמערב".
"הוא ביקר בחריפות את התנהלותו של שר החוץ: "זה מה שקורה כשממנים את אלי כהן, אדם בלי שום רקע בתחום, לשר חוץ רק לשנה, משתמשים בשר אחר, רון דרמר, כשר החוץ האלטרנטיבי, שמים בהמתנה שר שלישי, ישראל כ"ץ, מפקידים את ההסברה הבינלאומית בידי שרה רביעית, גלית דיסטל אוטבריאן, ונותנים לשר חמישי, עמיחי שיקלי, לנהל (נורא ואיום) את היחסים עם יהדות העולם", הוסיף.