מרד בליכוד: "לא נוכל להמשיך להיות חברים באותה מפלגה שבה חבר זרקא"

סערה בעקבות החלטת בית הדין של הליכוד להמתיק את עונש ההרחקה של איציק זרקא. חבר הכנסת לשעבר שבח שטרן עתר נגד ההחלטה, בתנועה תקפו: "מצרים על ההחלטה"

אנה ברסקי צילום: פרטי
איציק זרקא נגד המפגינים: "גאה שנשרפו 6 מיליון" | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

"כמי שאיבד אחים, דודים, סבים וסבתות בשואה, ובשם 6 מיליון שנהרגו, נחנקו ונשרפו על ידי הנאצים ימ"ש, ובני משפחותיהם השורדים, שעדיין עימנו היום אני דורש דיון מיידי בהרכב מורחב, והשעיית ההחלטה. את הנימוקים המפורטים לעתירה אציג בדיון. אני, ועוד רבים אחרים לא נוכל להמשיך להיות חברים באותה מפלגה שבה חבר מי שאמר אמירה כה קשה, ש אינני רוצה לחזור עליה" - כתב שטרן.

גם בתנועה עצמה זעמו על ההחלטה ומסרו כי "עמדת הליכוד בדיון הייתה כי יש להפסיק את חברותו של איציק זרקא במפלגה לצמיתות. אנו מצרים על החלטת בית הדין של המפלגה ונערער עליה בהליכים המתאימים".

מנגד, ביש עתיד תקפו ומסרו כי "במקום לבקש סליחה רגע לפני יום הכיפורים ותוך כדי קרע עצום בעם, הליכוד יורק בפניהם של מאות אלפי ניצולי שואה ומחזיר בחיבוק לזרועותיו את אחד ממובילי מכונת הרעל. הליכוד של פעם לא היה קורא לזרקא, 'יחיד סגולה', תתביישו. זאת מורשת נתניהו". ממפלגת העבודה נמסר: "אולי כדאי שהליכוד יתרכז ברפורמה בבית הדין שלו ולא בהרס מערכת המשפט שלנו".

תגיות:
הליכוד
/
איציק זרקא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף