לאחר שכינתה את רוטמן גבר מכה: נפתח בירור נגד יו"ר איגוד העו"סים

משרד הרווחה פתח בבירור נגד יו"ר איגוד העו"סים בעקבות תלונה שפורסמה לראשונה ב"מעריב" שהוגשה לאחר שטענה כי ח"כ שמחה רוטמן הוא גבר אלים גם בבית

מתן וסרמן צילום: פרטייובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
עימות בין אסתר חיות לשמחה רוטמן בדיון בבג"ץ | צילום: ערוץ הכנסת

במכתב התגובה שלה ליועמ"שית משרד הרווחה, עו"ד רינת וייגלר, המשמשת כתובעת בבית הדין המשמעתי היא כתבה:"התלונה שהוגשה נגדי היא רדיפה פוליטית שאינה אלא ניסיון לציד מכשפות של המאה ה–21. אין כל מקום לדון בתלונה מסוג זה שהוגשה על ידי ארגון בצלמו שלו אג'נדת השתקה ברורה", כתבה.

באשר לטענות נגדה כתבה חרמוני: "הטענה האבסורדית שבאומרי על אדם שהוא אלים זה כאילו לכאורה נתתי אבחנה לא מבוססת, מהווה גם היא גזלים רייטינג: לא כל מילה שיוצאת לעובדת סוציאלית מהפה היא אבחנה. נהיר וברור לכל שלא מדובר בחוות דעת מקצועית או באבחון. קל וחומר שלא כל מילה שנרשמת ביישומון ווטסאפ במסגרת קבוצה פרטית שעניינה בהפיכה המשטרית (משפט קטוע). אם עובדת סוציאלית אומרת על מישהו שהוא טיפש, לדוגמה, זה לא אומר שמדובר באבחנה של מגבלה שכלית התפתחותית".

שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "מצער שבמקום להודות בטעות החמורה לקחת אחריות ולהתנצל בפני בני הזוג רוטמן בוחרת ענבל להאשים את כל העולם ואשתו. אין לתלונה הזאת שום קשר לרדיפה פוליטית ההיפך הגמור,  לו עו"ס ימני יגיד דבר כזה נגד ח"כ קריב היינו מגישים אותה תלונה בדיוק. פנינו למשרד הרווחה והבהרנו שככל שענבל חרמוני תיקח אחריות על הטעות ותתנצל פומבית בפני בני הזוג  על האמירה האומללה אנחנו נמשוך את התלונה נגדה. ארגון בצלמו בניגוד לנאמר איננו רודף פוליטית אנשים אלא דואג לשיח מכבד ומאבק בגזענות פשעי שנאה אנטישמיות וחרם".

ח"כ מיכאלי לשר מרגי: ״הרדיפה הפוליטית היא אירוע חמור שאופייני למשטרים דיקטטורים"

יו״ר מפלגת העבודה, ח״כ מרב מיכאלי: ״הרדיפה הפוליטית נגד ענבל חרמוני היא אירוע חמור שאופייני למשטרים דיקטטורים וחשוכים שנתניהו ושותפיו מנסים להוביל כאן. אסור לנו לאפשר לזה לקרות. אנחנו ניאבק כדי לשמור על הזכויות של כולנו וכדי שכל אחת ואחד יוכלו למחות ולהפגין מבלי שמקום עבודתן יפגע ובמיוחד כדי לשמור על הרווחה של כולנו. אני מחזקת את ידיה של ענבל, אנחנו נעמוד לצידה כדי לעצור את המתקפה האנטי דמוקרטית שהממשלה הזו מבצעת".

תגיות:
משרד הרווחה
/
איגוד העובדים הסוציאליים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף