עמיחי אליהו קרא להטיל פצצת אטום על עזה; נתניהו נקט בצעד חריג

שר המורשת התראיין ברדיו "קול ברמה" וטען כי ניתן לסיים את המערכה היא להטיל פצצת אטום על הרצועה. רה"מ זעם וציין: "דבריו מנותקים מהמציאות". בנוסף, השעה נתניהו את השר מישיבות הממשלה

אנה ברסקי צילום: פרטימתן וסרמן צילום: פרטי
מלחמת חרבות ברזל: בנימין נתניהו על הלחימה מול חמאס. ללא קרדיט | צילום: ללא קרדיט

"לנאצים לא היינו מכניסים סיוע הומניטרי. אין דבר כזה בלתי מעורבים בעזה", אמר אליהו שנשאל האם צריך להטיל פצצת אטום על כל עזה והשיב: "זאת אחת האפשרויות".

לאחר מכן, צוין בפני אליהו כי ישנם יותר מ-240 חטופים ישראלים בשבי חמאס ברצועת עזה ועל כך השיב השר: "מתפלל ומקווה לשובם, אבל יש גם מחירים במלחמה. בעזה צריכים להתחנן שיחזירו את החטופים. במלחמה משלמים מחירים. למה החיים של החטופים, שאני מאוד רוצה שישחררו אותם, יותר חשובים מהחיים של החיילים ושל האנשים שיירצחו אחר כך?".

עמיחי אליהו
עמיחי אליהו | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

כאמור, ראש הממשלה בנימין נתניהו רתח והבהיר כי "הדברים של השר עמיחי אליהו מנותקים מהמציאות. ישראל וצה״ל פועלים לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר של הדין הבינלאומי בכדי למנוע פגיעה בבלתי מעורבים, וכך נמשיך לעשות עד לניצחון".

לאחר מכן, הגיב אליהו לדבריו בריאיון וניסה להסביר את טענותיו השנויות במחלוקת: "ברור לכל בר דעת שהאמירה על אטום היא מטאפורית. אבל בהחלט חייבים תגובה עוצמתית ולא פרופורציונלית לטרור, שתבהיר לנאצים ותומכיהם שטרור אינו כדאי. זו הנוסחה היחידה שהמדינות הדמוקרטיות יכולות להתמודד בעזרתה עם הטרור. במקביל, ברור שמדינת ישראל מחויבת לעשות הכל בכדי להחזיר את החטופים בריאים ושלמים".

בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

במערכת הפוליטית נורה סערה בעקבות דבריו, כאשר שר הביטחון יואב גלנט תקף בחריפות את אליהו ואמר: "מגנה את דבריו חסרי הבסיס והאחריות של השר עמיחי אליהו. טוב שלא אלו האנשים המופקדים על ביטחון ישראל".

גם יו"ר המפלגה של אליהו, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, הודיע: "שוחחתי עם השר עמיחי אליהו, שהבהיר לי כי דבריו נאמרו כמטאפורה. ברור לכולנו שיש להשמיד ולמחוק את ארגון החמאס וברור לכולנו שנעשה הכל להחזיר החטופים הביתה".

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד אמר: "אמירה מזעזעת ומטורפת של שר חסר אחריות. הוא פגע במשפחות החטופים, פגע בחברה הישראלית ופגע במעמדנו הבינלאומי. הנוכחות של הקיצוניים בממשלה מסכנת אותנו ואת הצלחת המטרות המלחמה - ניצחון חמאס והחזרת החטופים. נתניהו חייב לפטר אותו עוד הבוקר".

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ: "האמירה המופקרת, המיותרת וחסרת האחריות של השר אליהו פוגעת בדרכה ובערכיה של ישראל, גורמת לנזק מדיני כבד, והחמור מכל - היא מוסיפה לכאב משפחות החטופים מבית. אבן שזרק טיפש לבאר, גם אלף חכמים לא יצליחו להוציא".

איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: Ohad Zwigenberg/Pool via REUTERS

ח"כ ולדימיר בליאק (יש עתיד) אמר: "השר המיותר עמיחי אליהו הצהיר כי להטיל פצצת אטום על עזה זו אחת האפשריות, ולעזאזל 241 חטופים ישראלים, כי יש גם מחירים במלחמה. אם לא הבנתם, מדובר בשר בממשלת ישראל. שמישהו באמת יאסור על הליצן הזה להתראיין. ובעיקר - הגיע הזמן שישחרר 147 מיליון ש"ח מתקציב משרדו הפיקטיבי ו-200 מיליון ש"ח מהכספים הקואליציוניים שהוא עדיין מחזיק - לטובת החזית והעורף".

ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד): "השר עמיחי אליהו אינו כשיר לכהן כשר בממשלה ולקבל החלטות בשמנו. עליו להיות מפוטר לאלתר".

חבר הכנסת אלעזר שטרן (יש עתיד): "טמטום ומשיחיות חסרת גבולות. בושה שאדם כזה מזוהה עם ציונות דתית. שיוכו של אדם כזה לציונות הדתית וליהדות, מביא רבים לאירועי כפירה. כל דקה שהוא שר בישראל עלולה לעלות בחיי אדם".

ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) אמרה: "לאור האמירות של השר עמיחי אליהו אני לפעמים תוהה אם הוא שר בממשלה או נער מתלהב בן 14 שמתחיל את גיל ההתבגרות. לא ראוי".

תגיות:
רצועת עזה
/
פצצת אטום
/
עמיחי אליהו
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף