בממשל ביידן מודאגים: התמונות שיציג סינוואר יהיו דרמטיות

בממשל האמריקאי מודאגים מאפשרות שימי ההפוגה וצילומי ההרס שייצאו מעזה יגבירו את הלחץ שמפעילים חברי קונגרס מהאגף השמאלי של המפלגה הרפובליקנית על הבית הלבן לתמוך בהגעה להפסקת אש כוללת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'ו ביידן בישראל
ג'ו ביידן בישראל | צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein

בכירים בממשל ששוחחו עם האתר האמריקאי אמרו כי לדעתו של הנשיא ג'ו ביידן והצוות הסובב אותו, "הסכם חילופי השבויים הוא האות הברור ביותר עד כה שהאסטרטגיה שלנו כלפי המלחמה עובדת". "זה סימן ברור", הוסיפו, "אבל יש עוד הרבה לעשות. אין מקום לחגיגות ניצחון כיוון שעדיין נשארים שבויים בידי חמאס".

בממשל מודאגים מאפשרות שימי ההפוגה וצילומי ההרס שייצאו מעזה יגבירו את הלחץ שמפעילים חברי קונגרס מהאגף השמאלי של המפלגה הרפובליקנית על הבית הלבן לתמוך בהגעה להפסקת אש כוללת. תסריט שכזה עלול להקשות על ישראל לחדש את האש, בפרט בדרום הרצועה.

פעילות כוחות צה"ל ברצועת עזה. צילום: דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

דמוקרט מהקונגרס אמר שפרוגרסיבים ינצלו את הרגע כדי לדחוף את ביידן לתמוך בהפוגות לחימה ארוכות יותר. שיבלי תלחמי, פרופ' מאוניברסיטת מרילנד, אמר שהעסקה נחוצה גם לממשל ביידן, שספג לחצים הולכים וגוברים גם מדמוקרטים החוששים שהוא נוטה יתר על המידה לטובת ישראל.

עד כה ביידן וצוותו דחו את הביקורת של האגף הפרוגרסיבי והדגישו שוב ושוב כי לדעתם הדרך היחידה להתקדמות הומניטרית משמעותית היא עסקת חילופי שבויים ומתן סיוע הומניטרי. הממשל מדגיש כי לישראל זכות להגן על עצמה, אך שעליה לנסות למזער את הפגיעה באזרחים. בשבועות האחרונים ארצות הברית פעלה להכניס 100 משאיות סיוע ביום לעזה ממצרים ומתאמת עם ארגוני סיוע. כעת החשש הוא שבמפלגה הדמוקרטית ייגברו הקולות שיידרשו להאריך את ההפוגה.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף