לפיד תוקף בחריפות את נתניהו: "מי שכשל ככה לא יכול להמשיך"

ראש האופוזיציה תקף בישיבת סיעת "יש עתיד" את ראש הממשלה וקרא לו לשים את המפתחות ולהתפטר. לדבריו, "הגיע הזמן שהממשלה הזו תלך הביתה ותפטור אותנו מעונשה"

אנה ברסקי צילום: פרטימתן וסרמן צילום: פרטי
נתניהו ברצועת עזה: עם ישראל חי, ממשיכים עד הסוף | צילום: אבי אוחיון, לע"מ

עוד אמר לפיד: "מה היה אומר נתניהו ומה היו אומרים אנשיו אם אני עדיין הייתי ראש הממשלה ב-7 לאוקטובר? יש לכם ספק ולו הקל ביותר שהוא היה עומד פה עכשיו ותובע את ראשי על מגש? מה הוא היה אומר אם במקום להתפטר, במקום לעזוב, הייתי מעביר השבוע בכנסת מיליארדי שקלים מושחתים של כספים קואליציוניים. שודד את קופת המדינה. ביזה שלא הייתה כמותה. מעביר מיליארדים באמצע המלחמה למקורבים, למפלגות, לאינטרסים פוליטיים מהסוג הכי נמוך?".

"מה הוא היה אומר אם במקום להעביר כסף לחיילים היינו מעבירים אותו לשותפים הקואליציוניים. במקום להעביר כסף למפונים של קרית שמונה ושדרות, בארי ונחל עוז, היינו מעבירים אותו לשרים שלא עושים שום דבר, במשרדים שלא עושים שום דבר. מה הוא היה אומר אם אנחנו היינו עושים בדיוק מה שהוא עושה עכשיו. אם היה מתברר שאף אחד לא עוזר למילואימניקים שהעסק שלהם קורס, שאין להם איך לשלם משכנתא, כי כל הכסף הולך לאנשים שלא משרתים בצבא ולא עובדים, רק כי הם קרובים יותר לצלחת".

"יש לכם ספק ולו הקל ביותר שהוא היה עומד פה וצורח שזה בזיון מחפיר? יש לכם ספק ולו הקל ביותר שמול הבית שלי היו עכשיו הפגנות המונים, שהוא היה מארגן ומוביל? שהם היו תובעים את פרישתי בחרפה מהחיים הציבוריים? שהיו מאיימים לשרוף את ביתי עלי בגלל האסון הנורא שהבאתי על עם ישראל?"

"יש לכם ספק ולו הקל ביותר שנתניהו היה מסביר לכם עכשיו באותות ובמופתים ובדם ואש ותמרות עשן שהוא היה רואה והוא היה מבין והוא היה הראשון לזהות? שראש ממשלה בישראל שהחמיץ את כל הסימנים ועכשיו ממשיך את כל הקילקולים - לא יכול להישאר אפילו דקה נוספת בתפקידו?", הוסיף.

תגיות:
כנסת
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף