בתוך כך, אמר הנשיא כי "ישראל מתחילה לאבד את התמיכה מהקהילה הבינלאומית עם הפצצות חסרות הבחנה על עזה שהרגה אלפי אזרחים פלסטינים". בבית הלבן טוענים כי "לנתניהו יש החלטות קשות שהוא צריך לקבל. יש לו את הממשלה השמרנית ביותר בהיסטוריה של ישראל שלא רוצה את פתרון שתי המדינות. ישראל מתחילה לאבד תמיכה מסביב לעולם. נתניהו צריך לחזק ולשנות את ממשלתו כדי למצוא פתרון לטווח ארוך לסוגייה הישראלית-פלסטינית".
"זה בערך אותו הדבר היום", המשיך ביידן, וזכה למחיאות כפיים מהקהל, היהודי ברובו. הוא הוסיף כי ישראל נמצאת ב"נקודה קשה" וכי היו לו "חילוקי דעות עם כמה מנהיגים ישראלים".
הוא לא פירט על המחלוקות בינו לבין ראש הממשלה, אך ידוע כי אלו כללו בחודשים האחרונים נושאים שנוגעים למלחמה של ישראל בחמאס והיחס שלה לפלסטינים - וקודם לכן לרפורמה במערכת המשפט שגרמה לחרם על נתניהו בוושינגטון. עוד אמר ביידן, כי מלבד חילוקי דעות עם ההנהגה הישראלית, "מחויבותו למדינה היהודית העצמאית אינה ניתנת לערעור". הוא הוסיף כי "אם ישראל לא הייתה קיימת, לא היה בעולם יהודי בטוח".