גנץ בעקיצה לנתניהו: "יש מי שעוסק במחלוקות מדומות בעם"

במהלך הצהרה לתקשורת, גנץ עקץ את נתניהו ואמר: "התפקיד של ההנהגה הוא להגיד לציבור מה כן יהיה, ולחתור לשם. בצורה עניינית, ובלי לייצר מחלוקות מדומות כשחיילינו נלחמים שכם אל שכם בשדה הקרב"

משה כהן צילום: מעריב אונליין
בני גנץ: "גם בהפסקת אש להחזרת החטופים - לא נעצור את המלחמה". צילום: ללא קרדיט | צילום: ללא קרדיט

השר ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ מסר הערב (חמישי) הצהרה בבסיס הקריה שבתל אביב. במהלך הצהרתו, התייחס גנץ לשיח על "היום שאחרי" והבהיר כי אין על מה לדון בכך, משום שהלחימה היא "תהליך ארוך, קשה והכרחי, בעוצמות משתנות". בנוסף, עקץ את נתניהו: "תפקיד של ההנהגה הוא להגיד לציבור מה כן יהיה, ולחתור לשם - לא לייצר מחלוקות מדומות".

מוקדם יותר, גורמים בסביבת גנץ מסרו ל"מעריב" כי בדבריו, השר מתכוון להדגיש שהביטוי "היום שאחרי המלחמה" לא רלוונטי ומדובר בתהליך ארוך. לדבריהם, גנץ יתייחס לפעולות שצריכות לקרות בתהליך ו"יוציא את העוקץ מהקמפיין הפוליטי של נתניהו". על פי הגורמים, עיקר ההצהרה הינה להסביר כי "אין באמת קונפליקט בצמרת הישראלית על העקרונות של 'מה כן'".

עוד סיפרו הגורמים כי גנץ יחשוף שיחות עם האמריקאים ומדינות נוספות לגבי שיתוף פעולה בינלאומי שילוו את הפעולות בעזה, תוך שישראל שומרת על חופש הפעולה ושומרת על שטחים. בנוסף, ציינו כי גנץ יפנה ויודה לארה"ב על הסיוע במלחמה.

תגיות:
בני גנץ
/
"המחנה הממלכתי"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף