ראש עיריית שדרות זועם על נתניהו: "החלטה הזויה ומטומטמת"

אלון דוידי פנה לראש הממשלה בדרישה לתקן את החלטת הממשלה שהתקבלה ביום שישי האחרון, לאפשר החל מהיום את החזרת תושבי העיר לאחר שפונו

מתן וסרמן צילום: פרטי
בנימין נתניהו על המלחמה בדרום (צילום: ערוץ הכנסת) | צילום: ערוץ הכנסת

לפי ההחלטה, שהתקבלה בעקבות המלצת שר הביטחון, הממשלה האריכה את שהותם של התושבים בבתי המלון עד 29/2/24 וכן קבלת מענק אכלוס עצמאי עד תאריך זה, אך במקביל מאפשרת לתושבים המעוניינים בכך לחזור לעיר החל מהיום, ובתמורה לכך תעניק להם "מענק שיבה הביתה לצורך הסתגלות והתארגנות בבתיהם".

ואולם, ראש עיריית דרות תקף את ההחלטה בחריפות וכתב לראש הממשלה: "מדובר בהחלטה הזויה, שבעצם אומרת שמדינת ישראל לא אומרת לנו מה יהיה, כיצד צה"ל נערך. כשאני, כראש עיריית שדרות, מחזיר את תושביי, לאיזו מציאות אני מחזיר אותם? אם יהיו בשכונות בצפון הרצועה תושבים אז יהיו שם גם מחבלים ואז יחזור האיום של ירי נ"ט. מי שיחזיר אותם – הוא כבר חתום עכשיו על האסון הבא של מדינת ישראל. זה הזוי שתושבי שדרות אמורים לחזור לפני קיבוצים עורפיים יותר".

ראש הממשלה בנימין נתניהו
ראש הממשלה בנימין נתניהו | צילום: Miriam Alster/Flash90

"מפתים את התושבים במענק שישובו לבתיהם כשהנחיות פיקוד העורף לא מאפשרות לפתוח מסגרות חינוך, בעצם אומרים להם 'תביאו את הילדים שיישארו חודשיים בתוך ממ"דים'", הוסיף, "מדובר בהחלטה מטומטמת – לא מאפשרים לתושבים לנסות לחזור ובהמשך אולי אף לחזור למלון. אני אומר לראש הממשלה – תגנוז את ההחלטה הזו מיד".

לסיום דוידי כתב לראש הממשלה: "אמרת לנו שתהיה לנו תחושת ביטחון כשיהיה ביטחון, אז כרגע אין תחושת ביטחון ואין ביטחון. תקרא לראשי הרשויות, תשב איתנו, אתה, שר הביטחון, שר האוצר והרמטכ"ל ותייצרו מתווה שהוא לחודשים רבים ייתן את המענה הטוב ביותר לאותם תושבים גיבורים".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
שדרות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף