"העולם הערבי מדווח בהרחבה על ממשלת הימין ועל שרים כמו איתמר בן גביר, כי הם לא יודעים מה לצפות מהם", אומר המזרחן ד"ר אדי כהן בשיחה עם מעריב. "בגלל שבן גביר אנטי-ערבי ואנטי-פלסטיני, הוא נחשב בעיניהם ימין קיצוני שלא רוצה דו-קיום. הם טוענים שהוא טרוריסט, ולכן הם גם מפחדים ממנו. בעיניהם אי אפשר לעבוד עליו. הפלסטינים חושבים שהפוליטיקאים שלנו פחדנים, אבל לא בטוח שבן גביר כזה בעיניהם".
כאמור, למפקד מחוז ירושלים ניצב תורג'מן ולמחוז כולו ברור כי השר לביטחון לאומי, הממונה על המשטרה, לא יוותר על עלייה בהר הבית, כך שהפרמטרים שייקבעו יהיו תואמים ושווים לכל איש ציבור. כאמור, ההיערכות תעודכן ממש מידי יום עד לקבלת תוכנית מובנית שתאושר על ידי מפקד המחוז ניצב תורג'מן ותובא לאישורו של מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי.
גורם במשטרה מסר למעריב בשבוע שעבר כי "עוד מוקדם לסיכומים אבל במחוז כבר החלו בהיערכות ובהחלט ערים לכך שמדובר בתקופת מלחמה והרגישות היא גבוהה. המחוז ייערך בהתאם עם כוחות מתוגברים ובסיוע של מג"ב וכוחות ביטחון נוספים"