נתניהו לביידן: "מעוניין בעסקת חטופים, אבל כזו שתעבור בקבינט" | דיווח

לפי דיווח של ברק רביד מ"וואלה!", ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן כי "בניגוד לדיווחים ולפרשנויות בתקשורת הישראלית", הוא כן מעוניין בהשגת עסקה לשחרור החטופים | כל הפרטים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו וג'ו ביידן
בנימין נתניהו וג'ו ביידן | צילום: רויטרס

על פי הדיווח, בכירים אמריקאים וישראלים אמרו כי נתניהו אמר לביידן שעמדת חמאס רחוקה מאוד "מהתנאים הנדיבים" שגובשו, לטענתו, בפריז. הוא ציין כי בעסקה הקודמת ישראל הסכימה לתת יום הפוגה עבור כל 10 חטופים ששוחררו, כעת היא מסכימה לתת יום הפוגה עבור כל חטוף שישוחרר.

ראש הממשלה הדגיש בפני הנשיא כי הוא מוכן ללכת לעסקת חטופים, אף שהיא תעצור את הפעילות המבצעית של צה"ל - במיוחד בכל הנוגע לכניסה לרפיח. "אבל זה חשוב לנו אם זה אפשרי", ציין נתניהו בפני ביידן.

לפי הדיווח של רביד, ראש הממשלה הדגיש שישראל תהיה מוכנה לשחרר שלושה אסירים פלסטינים עבור כל חטוף, כפי שעשתה בעסקה הקודמת, אבל לא תסכים לדרישת חמאס לשחרר אלפי אסירים. בכיר אמריקאי ציין כי ביידן השיב שמדובר במו"מ, וכי ייתכן שישראל תצטרך לשחרר כמות גדולה יותר של אסירים מזו שבעסקה הקודמת.

החגיגות לאחר שחרור האסירים. ס | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

"הנשיא עבד על הנושא הזה ללא הפסקה בחודש האחרון", אמר הבכיר האמריקאי. לדבריו, סוגיית ה"מפתח" של שחרור אסירים פלסטינים תמורת חטופים ישראלים נותרה נקודת מחלוקת מרכזית. "ביידן ונתניהו לא דנו במהלך השיחה על עמדות ספציפיות בנושא מפתח האסירים, אלא על דרכים להתקדם בסוגיה הזו. הם הסכימו שדרישות חמאס בסוגיה הן 'נון-סטארטר'", הוסיף הבכיר.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
ג'ו ביידן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף