בהמשך התייחס לנעשה בגזרה הצפונית ואמר כי "בצפון, אנחנו תוקפים בכל מרחב בלבנון – קרוב ורחוק. התוצאה תהיה רק אחת – הרחקת חיזבאללה מהגבול וחזרה בטוחה של תושבינו. אני ער לעיכוב במתווה הסיוע לתושבי הצפון שהבטחנו – ונפעל כדי שהחלטת הממשלה הזו תקודם, כפי שהובטח בדיון שיזמתי לפני כחודש".
בהמשך אמר כי הוא "מבקש להודות לנשיא ארה"ב ביידן והממשל האמריקאי, שבלמו שוב החלטה לעצירת הלחימה במועצת הביטחון, ופועלים בכדי לסייע ליצירת חלופה שלטונית לחמאס. לצד הניצחון הצבאי, עלינו לחתור גם לניצחון מדיני שמשמעותו: הסכמי נורמליזציה ושלום עם סעודיה ומדינות נוספות באופן שיסייע גם להסרת שלטון חמאס".
לסיום פנה לאזרחי ישראל הערבים: "אתם חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. אזרחים שוויי זכויות. מדינת ישראל מכבדת את חופש הפולחן, ותפעל בכדי לאפשר לכמה שיותר מאמינים לעלות להר הבית בביטחון ובבטחה במהלך חודש הרמדאן. גם נוכח המצב הביטחוני, נשמור על חופש הדת וקדושת החג. נפעל רק מול מי שיסכן את הביטחון, ולא מול מי שמגיע להתפלל. כל חברי קבינט המלחמה מאוחדים תחת העקרונות האלו, ואלו יהיו גם ההנחיות שיועברו לכוחות בשטח".
במענה לשאלת "מעריב" בנושא הקווים האדומים בצפון ומדיניות הממשלה השיב גנץ: "אני מאמין שנגיע למטרות של דחיקת חיזבאללה צפונה, השבת השקט לצפון מתוך העמדה הזאת ושמירה על מציאות ביטחונית. לא רוצה לדבר על קווים אדומים, מניח שכאשר נחשוב שנחצו קווים חיזבאללה ירגיש את זה".
על מדיניות הממשלה אמר כי "אנחנו הצטרפנו לממשלת החירום בהקשר הביטחוני שלה, אנחנו לא מסכימים איתה על הרבה דברים שלא קשורים לביטחון ואנחנו משמיעים את קולנו סביב שולחן הממשלה וועדות הכנסת. זו לא אחדות פוליטית רגילה, זו שותפות שנגזרת משותפות גורל ועליה אנחנו מקפידים".