"אני אומר לעולם: כשאנחנו מנצחים את מרצחי ה-7 באוקטובר, אנחנו מונעים את ה-11 בספטמבר הבא. לכן אתם חייבים לעמוד לצד ישראל ומאחורי צה״ל", הוסיף.
כזכור, מוקדם יותר היום דיווח הפרשן הוותיק דיוויד איגנשיוס ב"וושינגטון פוסט" כי גורמים רשמיים מתלבטים לגבי הטלת "תנאי" על ישראל באשר לשימוש בנשק אמריקאי. לטענתו, עצם העובדה שהם מתלבטים על צעד קיצוני כזה, מראה את הדאגה הגוברת בארה"ב באשר למשבר בעזה, ועל חוסר ההסכמה באשר לתקיפה ברפיח. עם זאת, הוא מדווח - טרם הושגה החלטה.
בינתיים, נראה כי ממשל ביידן מודאג מאסון הומניטרי חדש, וכעת נשקלות דרכים כיצד למנוע מישראל להשתמש בנשק אמריקאי - אם האזור הצפוף סביב לרפיח ייתקף. בדיווח, הוא מזכיר כי מרטין אינדיק, שהיה שגריר ארה"ב בישראל פעמיים, אמר ש"ישראל צריכה להבין שרמת התסכול של ממשל ביידן מהטיפול הלא נכון במצב ההומניטרי ברצועת עזה - הגיע לגבול".
כעת, בממשל ביידן חושבים שתוכנית הכניסה לרפיח "אפויה למחצה", ועלולה להחמיר את המצב הקשה בעזה - וזאת מבלי לסיים את המלחמה. עוד אומרים בממשל האמריקאי, כי "לא רואים תוכנית ברורה" כיצד להגן על יותר ממיליון פלסטינים באזור רפיח ולאורך הגבול המצרי, שהתמקמו שם בעקבות הלחימה בצפון הרצועה.