ביידן שוקל להתנות סיוע צבאי לישראל במקרה שתפעל ברפיח | דיווח

ע"פ אתר החדשות "פוליטיקו", גורמים אמריקאים בכירים מסרו כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ישקול להתנות את הסיוע הצבאי לישראל אם תרחיב את פעולותיה הצבאיות ברצועת עזה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו משיב לג'ו ביידן | צילום: לשכת ראש הממשלה

לפי ארבעה גורמים אמריקאים בכירים, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ישקול להתנות את הסיוע הצבאי לישראל אם תרחיב את פעולותיה הצבאיות ברצועת עזה, כך פורסם היום (שני) באתר החדשות "פוליטיקו".

נכונותו של ביידן לנקוט בצעד זה משקפת את המתחים הקיצוניים ביחסיו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, אשר דחה את מאמציו של ממשל ביידן לרסן את התנהלותו במלחמה מול חמאס.

מהלך אפשרי זה של הממשל האמריקאי מעיד על הדאגה העמוקה מהסלמת הסכסוך הישראלי-פלסטיני ופגיעה באזרחים חפים מפשע, זאת לצד חששות מפני פגיעה קשה בתדמיתה הבינלאומית של ישראל ובקשריה עם בעלות בריתה.

ע"פ הדיווח, אזהרתו של ביידן מסמנת שינוי בגישתה של ארה"ב והעברת מסר ברור לממשלת ישראל בנוגע לגבולות הגזרה בהתנהלותה מול חמאס.

דוברי הממשל האמריקאי והממשלה הישראלית טרם הגיבו רשמית לדיווחים אלה. נראה כי הנושא יהיה בראש סדר היום בשיחות הצפויות בין הצדדים בימים הקרובים, כאשר ארה"ב תבקש הבהרות לגבי כוונותיה של ישראל והשלכות הצעדים הצבאיים על האזרחים והיציבות במזרח התיכון.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
ג'ו ביידן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף