גלנט המריא לוושינגטון: "אפעל להשגת ניצחון על חמאס והשבת החטופים"

שר הביטחון יואב גלנט המריא לביקור רשמי בוושינגטון, שם ייפגש עם מזכיר ההגנה ומזכיר המדינה האמריקאים, היועץ לביטחון לאומי וראש ה-CIA. "אתמקד בדרכים להשגת המטרה המשותפת", אמר בהצהרה שנשא לפני הטיסה

אנה ברסקי צילום: פרטי
שר הביטחון יואב גלנט לפני ההמראה לוושינגטון | צילום: אלעד מלכה

בדברים שנשא טרם המראתו אמר השר: "אני יוצא היום לארצות הברית, לפי הזמנת הממשל האמריקאי לנסיעה חשובה מאוד, כדי להיפגש עם שורה של בכירים אמריקאים, ובראשם מזכיר ההגנה, מזכיר המדינה, היועץ לביטחון לאומי וראש ה-CIA".

עוד אמר, כי "הנסיעה תתמקד בשימור היתרון האיכותי של מדינת ישראל ויכולתה להשיג פלטפורמות אוויריות וחימושים, אבל לא פחות מכך - בקשר עם ארצות הברית ובצורך המשותף להשיג את המטרות בעזה - לנצח את ארגון החמאס, להשיב את החטופים, ולבסס את מה שאנחנו צריכים לביטחון ישראל - אל מול רצועת עזה תחילה, אך גם למול לבנון".

כוחות צה''ל ברצועת עזה - חרבות ברזל
כוחות צה''ל ברצועת עזה - חרבות ברזל | צילום: דובר צה''ל

"אנחנו נעסוק גם באופן שבו נחזיר את תושבי הצפון אל בתיהם, בין אם בפעולה צבאית ובין אם באמצעות הסכם", הבטיח גלנט והוסיף: "אני רוצה להודות, מקרב לב, לממשל האמריקאי, לידידי לויד אוסטין, על ההזמנה להגיע בתקופה חשובה לארה"ב - על מנת לשמר את הקשר המיוחד והחשוב לשתי המדינות".

תגיות:
יואב גלנט
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף