במפלגתו של סער מחדדים את האיום: "בשבוע הבא לא נהיה חלק מהממשלה"

מאמצי הליכוד לשמור על גדעון סער בממשלה נמשכים, וכעת אומרת חברת מפלגתו שרן השכל כי נותרו ימים ספורים עד שיפקע האולטימטום שהציב - כניסה לקבינט המלחמה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גדעון סער
גדעון סער | צילום: אבשלום ששוני
2
גלריה

הצהרה זו מאששת את ההערכות בליכוד, כי כבר בימים הקרובים יודיע סער על פרישתו מהממשלה. לאחר דרישתו לקבל חברות בקבינט מלחמה, בסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו חוששים מהפרישה האפשרית של סער ומפלגתו מהקואליציה, זאת משום שלפי הערכות הדבר עלול לייצר סחף, לגרום לבני גנץ לזרז את פרישתו ובסופו של דבר להוביל להקדמת הבחירות. על כן, מחפשים (לפי שעה ללא הצלחה) פתרון שיאפשר לסער וחבריו להישאר בממשלה ולא לעזוב.

בנימין נתניהו וגדעון סער
בנימין נתניהו וגדעון סער | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

אם נתניהו יקח הימור ויצרף את גדעון סער לקבינט מלחמה, צעד זה יפתח קופסת פנדורה: איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ לא יהססו לדרוש בדיוק את מה שקיבל סער, וזה בהחלט יסלול לבני גנץ את הדרך החוצה, במקרה זה - בתמיכה ציבורית מלאה. בתרחיש כזה, יצטייר נתניהו כמי שהוביל לפירוקה של ממשלת חירום תוך כדי מלחמה רק כדי לצרף לפורום של מקבלי ההחלטות את מי שנתפסים בעיניי הממשל בוושינגטון כימין קיצוני, לאומני, משיחי ומסוכן.

בין הרעיונות שעלו בהתייעצויות של נתניהו ואנשיו: להציב תנאי לכל מי שמצטרף לקבינט מלחמה - להזדכות על התיקים המיניסטריאליים בעילה שחברות בקבינט מלחמה כרוכה בהשקעה רבה של זמן ומאמץ ולכן בלתי אפשרי בו זמנית לנהל משרד חשוב ולהיות חבר בקבינט המצומצם שכל ענייני ניהול המלחמה נמצאים בידיו. פתרון אחר שעלה ונשקל - להודיע על ביטול קבינט המלחמה הנוכחי ולהעביר את כל כובד המשקל בהליכי קבלת החלטות בנוגע למלחמה לידי חברי הקבינט המדיני-ביטחוני". חלק מהרעיונות אף הועברו לסער, בן גביר וסמוטריץ בערוצים הלא רשמיים, באמצעות שליחים למיניהם.

תגיות:
גדעון סער
/
הליכוד
/
שרן השכל
/
מפלגת תקווה חדשה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף