מבקר המדינה חושף: "38% מהחיילות חוו פגיעה מינית משמירה על מחבלים"

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן העביר מסר תקיף לשר הביטחון יואב גלנט והרמטכ״ל הרצי הלוי: "לא להעמיד חיילות בפני סיכון מיותר, 38% מהן העידו על פגיעה מינית"

משה כהן צילום: מעריב אונליין
קירת בכר אחמד בכר קניטה, אחראי ההגנה על מרחב עזה בחמאס (צילום: דובר צה"ל) | צילום: דובר צה"ל

"אני קורא מכאן לשר הביטחון והרמטכ״ל לא להעמיד חיילות בפני סיכון מיותר, שמירה על מחבלי הנוח׳בה", אמר בפתח דבריו, "מסקר שערכנו בקרב חיילות בשירות חובה שהופקדו בשמירה על מחבלי הנוח׳בה כ-38% מהן העידו על פגיעה מינית כזו או אחרת. לא נוכל לקבל את העובדה כי מחבלים שהיו שותפים לזוועות ה-7 באוקטובר, ימשיכו לפגוע בחיילות ישראליות".

הרמטכ''ל הרצי הלוי
הרמטכ''ל הרצי הלוי | צילום: דובר צה''ל

ראיתי פרסומים לפיהם צה"ל הטיל על צוערות בקורס קצינים לשמור על מחבלי הנוחבה שנשבו", הוסיף, "הדבר עומד בניגוד לדוח מוגנות חיילות שפרסמנו לפני קצת יותר משנה ומלמד שלא הופקו הלקחים מהדוח הנוקב. בדוח עלה כי קיים יחס מטריד בעל אופי מיני מצד האסירים הביטחוניים כלפי חיילות החובה בשירות בתי הסוהר וכי קיים היעדר גיבוי מצד הדרג הפיקודי לסוהרי החובה בעבודה מול אסירים ביטחוניים. לאחר שצוותי הביקורת נפגשו עם חיילות חובה ששירתו בכל בתי הכלא שבהם כלואים אסירים ביטחוניים, נמצא בשאלונים ששלחנו כי 38 אחוז מהן חוו פגיעה מינית אחת או יותר".

"לא ניתן לקבל את העובדה שלאחר שמדינת ישראל נכוותה בעבר ממחבלים כלואים שמטרידים מינית סוהרות חובה, יטילו על צוערות בצה"ל לשמור על מחבלים  שהיו שותפים בפשעים מיניים ב-7 באוקטובר. אם נצרף את העדויות אל אלו שנשמעו מהיום ובעת האחרונה, על חטופות שחוו וחוות הטרדות מיניות - הכתובת רשומה על הקיר. אני קורא לשר הביטחון ולרמטכ"ל לשנות את ההחלטה ולא להציב את הצוערות בפני סיכון מיותר להטרדות מיניות".

יואב גלנט
יואב גלנט | צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון
תגיות:
מחבלים
/
פגיעה מינית
/
מתניהו אנגלמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף