ממשל ביידן בוחן תוכניות לסמן סחורות המיוצרות "בהתנחלויות היהודיות" ביהודה ושומרון, כך על פי גורמים אמריקאים שצוטטו בפייננשל טיימס הבריטי.
על פי הדיווח, המהלך והתזמון שלו, נועדו להגביר את הלחץ על ישראל על רקע האלימות לכאורה של יהודים נגד פלסטינים וברקע התסכול של ארה"ב מניהול המלחמה בעזה. המהלך יהפוך את המדיניות שהנהיג ממשל דונלד טראמפ בשנת 2020, שחייבה להציג סחורות המיוצרות ביהודה ושומרון כ"תוצרת ישראל". משרד החוץ האמריקאי סירב להגיב.
מדינות אחרות מסמנות גם סחורות המגיעות מהתנחלויות. בית המשפט העליון של האיחוד האירופי קבע בשנת 2019 כי סחורות "מהתנחלויות יהודיות" ביהודה ושומרון חייבות להיות מתויגות כמיוצרות "בשטח כבוש" ואין לרמוז שהן הגיעו מישראל עצמה. ההחלטה האפשרית לסמן סחורות מהתנחלויות מדגישה שנים של תסכול של ארה"ב מהבנייה הישראלית ביו"ש, שחלק גדול מהעולם רואה בה כבלתי חוקית ומכשול לכינון מדינה פלסטינית עצמאית.