צה"ל השמיד מנהרה התקפית של חמאס שחדרה לשטח ישראל | תיעוד

במסגרת פעילות אוגדה 98 במרחב ח'אן יונס אותרו שלוש מנהרות התקפיות. אחת המנהרות נחשפה בשנת 2019, לפני הקמת המכשול התת-קרקעי, כאשר סנף אחד של המנהרה חצה לשטח מדינת ישראל

אנה ברסקי צילום: פרטי
תיעוד מהשמדת המנהרה
תיעוד מהשמדת המנהרה | צילום: דובר צה"ל

אחת המנהרות נחשפה לפני כעשור, ובשנת 2021 במהלך מבצע "שומר החומות" היא הותקפה מהאוויר ונהרגו בה מספר מחבלי חמאס. בתחילת המלחמה היא הותקפה במספר נקודות בכדי למנוע פעילות התקפית, ובשבועות האחרונים היא הושמדה באמצעות חבלה. מנהרה נוספת נחשפה בשנת 2014 כמנהרת טרור שחצתה לשטח מדינת ישראל והושמדה. ארגון הטרור חמאס לא שיקם את המנהרה מאז, ובשבועות האחרונים הושמד מקטע נוסף של המנהרה באמצעות חבלה בעומק הרצועה.

השמדת המנהרה בחאן יונס | צילום: דובר צה"ל

המנהרה השלישית שהושמדה בשבועות האחרונים נחשפה בשנת 2019, לפני הקמת המכשול התת-קרקעי, כאשר סנף אחד של המנהרה חצה במאות מטרים בודדים לשטח מדינת ישראל. הסנף היה מאז בשליטה ובאחיזה מבצעית ומודיעינית מלאה של צה"ל והונחו בו סנסורים ומטענים במטרה לשמש את צה״ל במידה והיה נדרש לכך, זאת כחלק מפעילות מיוחדת אל מול מערך תת-הקרקע של ארגון הטרור חמאס.

מתחילת המלחמה הותקפה המנהרה מספר רב של פעמים, זאת לצד מספר פעולות נוספות שנטרלו את הסנף שחצה לשטח מדינת ישראל. המנהרה לא שימשה לטבח ב-7 באוקטובר ונשלטה בתצפית ובאש לאורך המלחמה.

תגיות:
צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף