להשתיק את בן גביר? דיווח: ביידן אישר מבצע קצרצר ברפיח - ואז הולכים לעסקה

ב"ניו יורק טיימס" דווח כי טרם תשובת חמאס אתמול, בארה"ב זעמו על תשובת ארגון הטרור בסופ"ש, בה סירב להפסקת אש, ואמרו כי היא היא בלתי מתקבלת על הדעת. לאחר מכן העביר חמאס את ההצעה החדשה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סינוואר, ביידן, נתניהו
סינוואר, ביידן, נתניהו | צילום: מרק ישראל סלם,רויטרס,עבד רחים כתיב

טרם תשובת חמאס שפורסמה אתמול, האמריקאים זעמו על ארגון הטרור והעבירו מסר באמצעות המתווכות: "התשובה שחמאס העביר בלתי מתקבלת על הדעת, מבחינתנו השיחות הסתיימו". כך דווח היום (שלישי) ב"ניו יורק טיימס".

פעילות של סיירת נח"ל בעזה | צילום: דובר צה"ל

ב"אל ערבי אל ג'דיד" דווח כי תחילת הפעולה ברפיח והגעת כוחות צה"ל לציר פילדלפי בוצעו לאחר הודעה לצד המצרי על כך, ובתיאום אמריקאי מלא. ורם מערבי בקהיר אישר בראיון לאל-ערבי אל-ג'דיד כי "הממשל האמריקני נתן (ראש ממשלת ישראל בנימין) לנתניהו אור ירוק למבצע מוגבל וקצר טווח, שעשוי להימשך מספר ימים, להשיג תדמית של ניצחון שיוכל לשווק לשרי הימין הקיצוני, לפני אישור החזון האמריקאי, שחמאס הודיע ​​על אישורו ביום שני האחרון בערב".

תגיות:
חמאס
/
מלחמת חרבות ברזל
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף