בן גביר הטיח בנתניהו: "שיגעתם את המשטרה"

במהלך ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, נרשם עימות בין ראש הממשלה נתניהו לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, זאת סביב סוגיית הסיוע ההומניטרי לעזה. בן גביר: "יש להפחית את כוחות המשטרה סביב הפגיעה במשאיות"

אנה ברסקי צילום: פרטי
מוחים בכרם שלום נגד העברת סיוע הומניטרי לרצועת עזה | צילום: ללא

במהלך ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, נרשם עימות חריף בין ראש הממשלה נתניהו לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, זאת סביב סוגיית הסיוע ההומניטרי לעזה.

אמש בקבינט, התייחס רה"מ נתניהו למשאיות סיוע ושיבח את המשטרה על כך שהיא עוצרת את מי שמפריע להכנסת הסיוע. "שמח שמשטרת ישראל מתעסקת בסיוע ההומניטרי. אסור שיפגעו במשאיות", אמר נתניהו.

בתגובה לדבריו, תקף בן גביר ואמר "שיגעתם את המשטרה. הם מתעסקים בעיקר בזה". על כך השיב לו נתניהו : "שלושים אלף שוטרים מתעסקים בזה?"

השר בן גביר השיב לו ואמר כי: "הגיע הזמן להפחית. בואו נעשה הצבעה". שר החוץ ישראל כץ התערב אף הוא ואמר כי "אפילו סמוטריץ היה בעד". בתגובה ענה בן גביר: "לא קוראים לי סמוטריץ".

כזכור, בתחילת השבוע פעילי תנועת צו 9 חסמו את משאיות הסיוע ההומניטרי שהיו בדרכן לרצועת עזה דרך נתיב חדש שנפתח לראשונה הבוקר במעבר תרקומיא, סמוך לחברון. המשטרה מסרה כי פתחה בחקירה לאור הפרות הסדר.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
איתמר בן גביר
/
סיוע הומניטרי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף