ב"וול סטריט ג'ורנל" משוכנעים: זו הסיבה שנתניהו מסתיר את תוכנית "היום שאחרי"

מאמר מערכת שפורסם בעיתון האמריקאי, הידוע בתמיכתו בנתניהו, טוען כי תוכנית "היום שאחרי" של רה"מ לא תהיה פופולרית בקרב רוב הישראלים: "יותר קל לו להעמיד פנים שאין לו תוכנית"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כוחות צה"ל ברצועת עזה - מלחמת חרבות ברזל
כוחות צה"ל ברצועת עזה - מלחמת חרבות ברזל | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

מאמר המערכת של עיתון ה"וול סטריט ג'ורנל" שפורסם הלילה (שישי) מתייחס לתוכניות "היום שאחרי" המלחמה ברצועת עזה, וטוען: "לנתניהו קל יותר להעמיד פנים שאין לו תוכנית ליום שאחרי – מאשר למכור אותה לציבור הישראלי".

"העיסוק בכוחות שייקחו על עצמם את השליטה העתידית ברצועת עזה הוא לגיטימי", נכתב במאמר. "אולם אף גורם חיצוני לא ישלח את אנשיו להילחם ולמות כדי לסייע לישראל להביס את חמאס".

בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: פול מרק ישראל סלם, פלאש 90

עוד אמר השר, כי "מגמה מסוכנת המקדמת משטר צבאי ישראלי ואזרחי בעזה זוהי חלופה רעה. ממשל צבאי ישראלי יהפוך להיות המאמץ הביטחוני והצבאי הראשי של מדינת ישראל בשנים הבאות על חשבון זירות אחרות", הוסיף. "הוא יעלה בדם ללא תכלית. לא אסכים להקמת ממשל צבאי ישראלי בעזה. אסור לישראל לשלוט אזרחית ברצועת עזה".

הריסות בעזה
הריסות בעזה | צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90

"אופן היישום ישפיע על מצבה הביטחוני של ישראל עשרות שנים קדימה. לטובת עתיד המדינה עלינו לקבל החלטות קשות מתוך העדפת האינטרס הלאומי במקום כל אינטרס אחר.  זהו רגע של מבחן לאומי, העם בישראל מצפה מאיתנו לקבל את ההחלטות הנכונות".

בתגובה, ראש הממשלה נתניהו מסר: "אני לא מוכן להחליף 'חמסטאן' ב'פתסטאן'. התנאי הראשון ליום שאחרי הוא לחסל את החמאס ולעשות את זה בלי תירוצים". השר בני גנץ הביע תמיכה בגלנט, ומסר כי ״שר הביטחון אומר דברי אמת - אחריותה של הנהגה היא לעשות את הדבר הנכון עבור המדינה, בכל מחיר".

תגיות:
חמאס
/
בנימין נתניהו
/
רצועת עזה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף