הנגבי באמירה בעייתית נוספת: "הממשלה תחזיר חטופים רק אם זה ישתלם פוליטית"

בשיחה עם גל"צ טען גיל דיקמן, בן דודה של כרמל גת החטופה, כי ראש המל"ל אמר בפני משפחות החטופים כי הדרך להחזרת החטופים "זה אם סקרים יגידו שזה משתלם מבחינה פוליטית". אתמול טען כי לממשלה אין תוכנית מגירה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
צחי הנגבי
צחי הנגבי | צילום: אבשלום ששוני
2
גלריה
השמדת המנהרה בה הוחזקו גופות חטופים (צילום: דובר צה"ל) | צילום: דובר צהל

זאת לאחר שאמר למשפחות כי "אם החטופים לא יחזרו תוך שבועות או חודשים בודדים - אין לנו תוכנית מגירה. נמשיך להילחם בעזה ובצפון ורק אז נשב להערכת מצב".

טקס המשואות האלטרנטיבי בכיכר החטופים
טקס המשואות האלטרנטיבי בכיכר החטופים | צילום: מתן וסרמן

בתגובה, אמרה אחת המשתתפות, ככל הנראה בעקיצה לראש הממשלה כי "במהלך מלחמה לא מקבלים כסף כדי לבנות בריכה", הנגבי משיב בזעם: "הוא יכול לבנות גם 10 בריכות עם הכסף שלו. אלו דברים מתועבים. אין מה להגיד את זה בשיחות. אין לך מקום לשנוא ולכאוב ככה".

בתגובה, היא משיבה לו: "יש לי את כל המקום לכאוב ולשנוא, כי אני הייתי 15 שעות בממ"ד, ברחתי ממחבלים ודרכתי על גופות ואתה לא". הנגבי אומר בתגובה: "טוב, אז יאללה, תקללי אותי". בשלב זה, כך על פי הדיווח בחדשות 12, היא יוצאת מהחדר בבכי. משתתפת נוספת כועסת ועושה את דרכה לדלת, הנגבי אומר לה בתגובה: "גם את הולכת לעשות דרמה ולסגור את הדלת מאחורייך".

תגובת הנגבי: "מחויבים להביא לשחרור כל החטופים - וכך נעשה"

בתגובה מסר הנגבי לחדשות 12 ואמר כי "ראש המל"ל נפגש עם כל משפחה של חטופים המבקשת להיפגש עימו מאז תחילת המלחמה. ראש המל"ל אינו מקליט שיחות אלה ואינו מפרסם את תוכנן ברבים. זו הדרך הראויה לקיים דיאלוג פתוח וכן בין הדרג המדיני למשפחות הכאובות. לא אסטה ממסורת זו גם בעקבות הפגישה. ישראל מחויבת להביא לשחרור כל החטופים, וכך נעשה".

תגיות:
צחי הנגבי
/
מלחמת חרבות ברזל
/
משפחות החטופים
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף