ועדת הכספים אישרה העברה דחופה בגובה 11.3 מיליארד שקלים לתקציב משרד הביטחון. ההרשאה להתחייב בוצעה עבור פרויקטים ביטחוניים, כאשר מטעמי סיווג - הפירוט יינתן בוועדה המשותפת של ועדת הכספים וועדת חוץ וביטחון לתקציב הביטחון.
מטבע הדברים, נכללות בו התייחסויות להשפעות המלחמה בתחומים השונים. את הדוח כתב וערך פרופ' אבי וייס, נשיא מרכז טאוב ופרופסור לכלכלה באוניברסיטת בר־אילן.
בהוצאות הביטחון לא חלו שינויים עד פרוץ המלחמה. אולם, ברבעון האחרון של 2023 גדלו הוצאות הביטחון ב־17 מיליארד שקל בהשוואה לרבעון המקביל ב־2022. בארבעת החודשים הראשונים של 2024 גדלו הוצאות אלו כמעט פי 2.5 ביחס לאותם חודשים ב־2023 – 53 מיליארד שקל, לעומת 23 מיליארד שקל.
תקציב הביטחון שאושר ל־2024 עומד על כ־117 מיליארד שקל, בהשוואה לכ־64 מיליארד שקל שאושרו לפני המלחמה. על פי דרישת מערכת הביטחון, הוצאות הביטחון בשנים הבאות צפויות להיות גבוהות יותר בכ־20 מיליארד שקל בשנה בהשוואה לשנים שקדמו למלחמה. על פי בנק ישראל, עלייה של יותר מ־10 מיליארד שקל בשנה בסעיף הביטחון - מסכנת את היציבות הפיסקלית של ישראל.