בכיר ישראלי אמר כי גם לידי ישראל הגיעה התשובה, וכי ארגון הטרור "דחה בתשובתו את מתווה עסקת שחרור החטופים שהוצג על ידי נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן". בערוץ אל חדת' הסעודי התייחסו לפערים בין החמאס לישראל, בנוגע לעסקת חטופים אפשרית.
על פי הדיווח, בארגון הטרור דורשים נסיגה מוחלטת מעזה, בעוד שישראל רוצה לסגת מאזורים מאוכלסים בלבד. כמו כן, בחמאס דורשים את החזרת התושבים העזתים לבתיהם ללא כל תנאים, בעוד שיראל מעוניינת לאפשרת רק את חזרתם של ילדים, נשים וגברים מעל לגיל 50. כמו כן, בערוץ אל-ג'זירה דווח כי בחמאס דורשים נסיגה ישראלית מלאה ממעבר רפיח וציר פילדלפי.
זמן קצר לאחר מכן, בבית הלבן הגיבו לאירועים, ומסרו כי הם "בוחנים את תשובת החמאס". כמו כן, בכיר אמריאקי צוטט ברשת ABC, וטען כי "תשובת חמאס אינה קבלה או דחייה על הסף".
באשר לשאלת הרוב הדרוש בממשלה בעד המתווה, הגורמים מעריכים כי שרי הליכוד יגבו את ראש הממשלה, והחרדים כבר הביעו את תמיכתם. באשר להערכה לגבי לוחות הזמנים במקרה של פריצת דרך, במידה ותקרה - אמרו הגורמים כי מדובר בכמה שבועות להגיע להסכמה על כל הפרטים, וזה כאמור רק בתנאי שחמאס יאשר את המתווה. עוד אמרו הגורמים כי מרגע החלטת הממשלה, מימוש העסקה יהיה מידי.
ארגון הטרור המשיך וכתב: "אנו מאשרים את המשך המאמצים והמאבק שלנו עם כל עמנו להשיג את זכויותיהם הלאומיות, ובראשן הבסת הכיבוש והקמת המדינה הפלסטינית העצמאית, הריבונית במלואה, עם ירושלים כבירתה, וזכות השיבה והעצמאות".
גורם מדיני אמר על ההחלטה באו"ם: "ישראל לא תסיים את המלחמה לפני השגת כל יעדיה: חיסול היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס, השבת כל חטופינו ווידוא שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל. המתווה שהוצג מאפשר לישראל לעמוד על תנאים אלה והיא אכן תעשה זאת".