"כבר לא יכול להתחבא מאחורי גנץ": בן גביר במתקפה חריפה על נתניהו

לאחר החיסול הדרמטי בלבנון, השר לביטחון לאומי תוקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו: "כל הכבוד על החיסול בלבנון, אבל על מאות טילים לא מגיבים בפעולות כירורגיות"

אנה ברסקי צילום: פרטי
בנימין נתניהו, איתמר בן גביר
בנימין נתניהו, איתמר בן גביר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90,REUTERS/Ronen Zvulun
2
גלריה

"כל הכבוד על החיסול בלבנון, אבל על מאות טילים לא מגיבים בפעולות כירורגיות", אמר. "אין ספק שהנוהג המגונה של ראש הממשלה למדר אותי מדיונים ביטחוניים 'הוכיח את עצמו' באירועי השבעה באוקטובר. נתניהו - נגמרו התירוצים. אתה ראש הממשלה, ואפילו להתחבא מאחורי גנץ ואייזנקוט אתה כבר לא יכול".

 עבדאללה אבו טאליב, קאסם סולימאני
עבדאללה אבו טאליב, קאסם סולימאני | צילום: חיזבאללה

תפקידו של אבו טאליב מקביל לדרגת תת-אלוף בצה"ל. ב-20 השנים האחרונות הוביל עבדאללה את הירי לקריית שמונה, אצבע הגליל והגולן. הוא המפקד הבכיר ביותר שחוסל מחיזבאללה עד כה במלחמה.

הוא היה פעיל גם במלחמת לבנון השנייה, אז תיפקד כמח״ט. בנוסף, היה עסוק בפיתוח הרקטות במרחב. אתמול, לאחר התקיפות לעבר כפר בלום ולאחר איסוף מידע עליו בתקופה האחרונה - צה״ל חיסל את טאלב בצורה מדויקת באמצעות מטוס קרב. החיסול נוהל בהובלת אלוף פיקוד הצפון מהמפקדה - בשיתוף פעולה עם אגף המודיעין וחיל האוויר.

בתגובה לחיסול, לאורך היום שוגרו למעלה ממאתיים רקטות לעבר צפון הארץ וההתרעות הפרו בזו אחר זו את שלוות החג. רקטות שהתפוצצו בשטחים פתוחים - הובילו לשריפות. בעיר טבריה הופעלה אזעקה לראשונה מאז חודש אוקטובר.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
חיזבאללה
/
לבנון
/
איתמר בן גביר
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף