"היום לפני שלוש שנים נשבעתי אמונים כראש הממשלה ה-13 של מדינת ישראל", פתח בתחילת הפוסט. "במשך קצת יותר משנה שירתתי אתכם אזרחי ישראל כשעמדתי בראשה של ממשלה שעד לאותו רגע הייתה נראית בלתי אפשרית. אחרי ארבעה סבבי בחירות, מגיפת קורונה, משבר כלכלי, מאות אלפי מובטלים ומדינה שנמצאת בשיתוק- שרים משמאל ומימין החליטו לשים בצד את כל המחלוקות ולהתכנס ביחד למען הצלת מדינת ישראל".
בנט המשיך לכתוב ולשחזר את רגעי תקופת הקורונה, עת כהונתו כרה"מ: "בשנה הזו, יחד עם חבריי, הזנקנו את ישראל קדימה. המדינה חזרה להיות מנוהלת. הממשלה השיבה את האמון לציבור ככזו ששמה בראש מעייניה את האזרחים. הלו״ז של שרי הממשלה היה מוקדש כולו לקידום נושאים הקשורים לתפקוד היומיומי של מדינה. דאגנו לכל אזרחי ישראל, ולא העמדנו מגזר אחד לפני האחר. ידענו להגיע בינינו לפיתרונות גם ברגעי מחלוקת".
"אמנם שילמתי מחיר אישי ומשפחתי כבד, אך בשנה אחת הספקנו מה שממשלות אחרות לא מספיקות בארבע שנים, כי עבדנו ביעילות. ובעיקר- עבדנו ביחד ולמענכם. הקמת ממשלת החירום הזו שאני כל כך גאה בה, הייתה הכרחית באותה העת כמו אוויר לנשימה. היא הוכיחה שאת ישראל אפשר להוציא מהבוץ, ואפילו במהירות- אם רק נהיה ביחד ונעבוד ביחד. ברצון טוב. בשיתוף פעולה".
משם השליך את המצב אז למציאות של היום והדגיש: "היום יותר מתמיד, המציאות הבלתי נתפסת בה אנו חיים מאז השבעה באוקטובר מחייבת הנהגה שיודעת לאחד את העם ולעשות את הדבר הבסיסי ביותר שצריכה לעשות ממשלה: לשים את האינטרס של מדינת ישראל לפני כל שיקול אחר, לפעול בתבונה מול הקהילה הבינלאומית, להכניס את כל חלקי העם למעגל השירות ולנהל את המערכה עם מטרות ברורות עד להכרעת אויבינו".