המשטרה פתחה היום (רביעי) בבדיקה של תמונות שהופצו ברשת של שר המשפטים יריב לוין, כשהיא מעוצבת כמחוררת באמצעות ירי כדורים. יחידת הסייבר בודקת האם הפרופילים שהעלו את הפוסטים עם אותה התמונה הם אמיתיים או פיקטיביים, שכן במקרים רבים עלה כי הפרופילים הינם של דמויות מעבר לים.
בתלונה נכתב: "המודעה האמורה וכל המפורט בה הם שקר מוחלט. זהו Fake News שאין בו כל אמת. המודעה התפרסמה בשפה הרוסית ונועדה, ככל הנראה, לגרום לישראלים דוברי השפה להאמין בה ולהעביר פרטים או אף כספים ליוזמי המודעה".
יו"ר מפלגת נעם סגן השר אבי מעוז בתגובה: "הקריאה לרצח שר המשפטים יריב לוין היא תוצאה ישירה של ההסתה הפרועה והבלתי אחראית שמוביל יאיר לפיד. כל מילה שיוצאת מפיו של יו״ר האופוזיציה מדליקה עוד גפרור במדורת השנאה והאלימות כל מוצ״ש בקפלן. אני קורא ליאיר לפיד לנהוג באחריות ולהגיב מידית בגינוי חריף ובלתי מתפשר, לפני שנידרדר לאסון".