הרצוג בנאום חריג: "האשמות בבגידה יכולות להביא לרצח"

נשיא המדינה נאם ואמר: "אלימות מילולית היא אלימות לכל דבר והאשמות בבגידה יכולות להביא לרצח, האמנם לא למדנו כלום מההיסטוריה שלנו?!", והוסיף: "ביקורת ומחאה הן זכות דמוקרטית קריטית - נגד ובעד השלטון"

אנה ברסקי צילום: פרטי
יצחק הרצוג
יצחק הרצוג | צילום: יונתן זינדל פלאש 90, אור דנון, הנס ומאוריץ, אבי ולדמן, עמית מוזר, אריאל שליו, דדי אליאס, יח"צ
הנשיא יצחק הרצוג בנאום חריג: "האשמות לבגידה יכולות להוביל לרצח - לא למדנו כלום?" | צילום: קובי גדעון/לע"מ

"בשבועות האחרונים אני נחרד שוב ושוב ממילים מהסוג הגרוע ביותר, רוויות בשנאה, רוויות באלימות – שנזרקות לחלל האוויר במרחב הציבורי שלנו, ללא אחריות וללא מחשבה", אמר. "אנחנו בתקופה כל כך רגישה, כואבת ומתוחה, ואסור לנו לשכוח שהאויבים המרים והאכזרים שלנו חוגגים כשהם שומעים ורואים אלימות ושנאה עיוורת כזו בתוכנו – ברחובות, באולפנים, בחדרי הוועדות והדיונים ובכל מרחבי הרשת".

הוא הדגיש ואמר: "שיהיה ברור – אין לי כל כוונה לעשות השוואה או סימטריה מזויפת. לא כל ההתקפות שוות בחומרתן, וביקורת, מחאה והפגנה הן זכות דמוקרטית קריטית – הן כנגד השלטון והן בעדו. אבל אנחנו חייבים לשים גבול לאלימות המילולית והשנאה שמביאות אותנו שוב לעברי פי פחת. כמו שאמרתי פעם אחר פעם גם בתקופת הממשלה הקודמת – אלימות מילולית היא אלימות לכל דבר והאשמות בבגידה יכולות להביא לרצח! האמנם לא למדנו כלום מההיסטוריה שלנו?!".

תגיות:
יצחק הרצוג
/
הפגנות
/
חטופים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף