גלעד קורנגולד, אביו של שוהם, סיפר על תחושותיו בעקבות הזמן הרב שעבר ותקף את שר החינוך יואב קיש: "הוציאו חוזר מנכ"ל להשמיט את החטופים מרשימת הנושאים בסדר היום", אמר. "מי עושה את זה, שר החינוך, טייס לשעבר, שכל חייו כטייס חונך על ערכי להחזיר חטופים וטייסים, אלא אם כן כבר אז הוא היה כזה אפס, ושנאו אותו כי הוא היה אפס".
"איך קיש יכול לתת למנכ"ל שלו להעלות כזה דבר?", הוסיף.
במהלך השיחה תקף: "מה לא מובן? מכונת הרעל כבר פועלת נגדנו הרבה מאוד זמן. במקום ללמד את התלמידים על נושא כל כך חשוב, מעלימים את זה. ראשי המפלגות החרדים יעמדו ביום כיפור בבית כנסת וייללו כמו תינוקות, 'חטאנו', דרכם לגיהנום, לא לגן עדן. חבורה של פושעים. אתם חייבים על פי ההלכה לפדיון שבויים".
לדבריו, "אתם צריכים ללחוץ על הכפתור ולאיים על ביבי לעשות את פדיון השבויים לפני הכול. מה אתם חושבים? שהדם של החטופים לא יהיה על הידיים שלכם? תעמדו ותייללו לאלוהים 'פשענו', ואתם חושבים שהכול יימחק? איזה מין דבר זה".
ממשרד החינוך נמסר: "סוגיית החטופים, המצויה בלב אירועי 7 באוקטובר, היא חלק בלתי נפרד מהנושאים שבהם בתי הספר הונחו לעסוק במסגרת יום הזיכרון הלאומי לאירועי שבעה באוקטובר 2023 ומלחמת חרבות ברזל. חוזר המנכ"ל מנחה לעסוק בנושא בהתאמה לגיל התלמידים ולבשלותם הרגשית. בהמשך לפרסום חוזר המנכ"ל, המשרד פרסם באתר המשרד הנחיות וחומרי הוראה ולמידה לבתי הספר לעיסוק בנושא זה, והשבוע צפויים להתפרסם חומרים נוספים בסוגיה זו".