ח"כ זוהר על ההחלטה לגנוז את חוק החסינות: "נתניהו עושה טעות חמורה"

יו"ר ועדת הכנסת ביקר את פנייתו של רה"מ בבקשה שלא לקדם את ההצעה השנויה במחלוקת, שנועדה להגן על ח"כים מפני כתב אישום: "כולם מרגישים רדופים וכולם מפחדים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ח"כ מיקי זוהר
ח"כ מיקי זוהר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

כזכור, נתניהו הסביר כי הוא משוכנע שלא יוגש נגדו כתב אישום כי "לא היה כלום". זוהר מנגד טען בראיון כי ישנו צורך מהותי בחוק: "אנחנו חברי הכנסת רוצים להיות מוגנים מפני רדיפה פוליטית, שראש הממשלה אגב חווה אותה יום יום. החסינות נועדה להגן על נבחרי הציבור כדי שרק הציבור יהיה זה שיוכל לשפוט אותם. לצערי הרב, ההתנגדות של ראש הממשלה עלולה לטרפד את זה".

זוהר טען והדגיש כי לדעתו כל חברי הכנסת מצויים בפחד: "אין חבר כנסת במשכן, למעט אולי אחד או שניים, שלא מרגישים רדופים ולא חוששים. שיגידו כולם שהם לא חוששים ולא מפחדים, אבל כולם מפחדים וחוששים. למה? כי היום כולם מנסים להכפיש את שמך. זה הפך להיות כלי עבודה, והתקשורת מחבקת את זה. אנחנו לא אמרנו שהחוק הזה ימנע מהגעה לצדק, אבל הוא יגן על נבחרי הציבור".

כזכור, כיום קובע החוק כי במקרה שהיועץ המשפטי לממשלה מגיש כתב אישום נגד חבר כנסת, חסינותו מוסרת באופן אוטומטי, אלא אם כן חבר הכנסת מתנגד לכך ומבקש מוועדת הכנסת שלא להסיר את חסינותו, מהלך הטעון גם אישור של מליאת הכנסת.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
מיקי זוהר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף