"טוען שאני שליח של נתניהו": אראל סג"ל שוקל לתבוע את אהוד ברק

העיתונאי בוחן הגשת תביעת דיבה נגד רה"מ לשעבר שאמר כי הוא לא עיתונאי, אלא אחד מליצני החצר של ראש הממשלה: "יהיה קשה לו לשכנע את בית המשפט או להביא הוכחה שאני כזה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
אהוד ברק
אהוד ברק | צילום: פלאש 90

כשנשאל מדוע אכפת לו שברק קיבל כסף מהקרן, השיב: "מה פסול בזה? הוא הרי שילם מיסים על זה. אני לא נכנס לשאלת המיסוי והדברים שאמר ברק. ברק הוא נזק פריפריאלי והוא פחות מעניין אותי. אני מתעסק ב'קרן וקסנר' כבר למעלה משבעה חודשים משום שמדובר באחת מהקרנות המשפיעות והמשמעותיות ביותר במדינת ישראל. הרמטכ"ל הוא בוגר הקרן וגם שופט בבית המשפט העליון".

לדבריו, "זאת קרן שמממנת תואר שני לבכירי השירות הציבורי והביטחוני במדינת ישראל. הקרן בוחרת את האנשים, ממיינת אותם בפינצטה ושולחת אותם תוך שיתוף פעולה מלא של ישראל. התמה המרכזית של הלימודים שלהם זה מנהל תקין, דמוקרטיה ושקיפות. הבעיה היא שקרן שמחנכת את בכירי השירות הציבורי לא יכולה להתחבא ולא להגיד על מה היה המחקר ולמה שילמה לאדם פוליטי, כי אחרת היא נצבעת בצבע פוליטי".

"אני לא בא בטענות לברק, הוא לא הנמען שלי", הדגיש סג"ל, וסיפר כי הציע לברק להגיב בתכניתו ברדיו או על ידי מכתב. ברק התנגד, אך בהחלט שלח את תגובתו לעיתונאים שונים, ופרסם פוסט נוקב בפייסבוק. "זה פוסט מביך", אמר סג"ל והסביר מדוע הסיפור הזה כל כך בוער בו, והוא מעוניין לחשוף את האמת: "בשנת 2004 ברק לא היה אדם פרטי, אלא הוא התמודד בפריימריז בבחירות למפלגת 'העבודה'. הוא הסיר את מועמדותו רק בסופן".

עוד הוסיף סגל ואמר כי כרגע הסיפור כבר הרבה יותר גדול ממנו, וקרא לעיתונאים האמריקאים להצטרף אליו ולחתור לאמת. "העיתונאים צריכים לשאול את 'קרן וקסנר' על מה היה המחקר. זאת שאלה לגיטימית. כשיתבררו הדברים, נשים הכל על השולחן ונראה. ברמה הציבורית, אנשים ישאלו עצמם אם הסכום הולם או שלא. אני נצמד לעובדות ולא מאשים את ברק בכלום, וגם לא את הקרן. מבחינתי הסיפור האמיתי זה 'קרן וקסנר'. לצערי בדקתי את כל הדוחות של הקרן - שזאת משימה משעממת, וגיליתי שחוץ מברק, לא קיבלו כאלה סכומים על מחקרים. ואם כבר, אז פורט מה נעשה בכל מחקר. על מה ברק חקר - ריבוזומים? נויורוים? איך להיות בשנה וחצי ראש הממשלה הכי גרוע בהיסטוריה של ישראל?"

תגיות:
אהוד ברק
/
אראל סג"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף