יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, הגיב היום (ראשון) להחלטת בג"צ לתת ארכה של חודש וחצי לממשלה בחקיקת חוק הגיוס. ליברמן תקף את ההחלטה וטען כי "מצער שבג"צ לא שם סוף פסוק לסוגיה הרגישה והכואבת המלווה את המדינה מיום הקמתה. בג"צ בהחלטתו נתן אפשרות לגרירת רגליים נוספת של ממשלת ההישרדות, והפך את נושא הגיוס לבעיה של מקח וממכר פוליטי, החושף את הממשלה ללחצים ומניפולציות של גורמים אנטי ציוניים".



יו"ר מפלגת יש עתיד, יאיר לפיד, שקידם בממשלה הקודמת את חוק השוויון בנטל, תקף בדף הטוויטר שלו את הממשלה הנוכחית, ובראשה בנימין נתניהו: "החלטת בג"צ בחוק הגיוס לא משנה את העובדה שנתניהו יכול היה להעביר את חוק הגיוס כבר לפני חודשים על גבי חודשים. במקום זה, הוא עושה מה שהוא עושה תמיד - נכנע לחרדים שוב ושוב כי 'כניעתו אמנותו'. העיקר לשמור על הכיסא שלו, הכל פוליטיקה קטנה".



יאיר לפיד. צילום: מרק ישראל סלם



כזכור, הארכה של בג"צ ניתנה לאחר בקשת הממשלה לדחות את מועד סיום הליכי החקיקה בנושא. השופטים לא נימקו בפסק הדין שהם נתנו את הסיבה לקבלת בקשתה של הממשלה או את הסיבות לאורך הדחייה. מהתנועה לאיכות השלטון, אחת העותרות נגד חוק הגיוס הנוכחי נמסר: "צר לנו על שהמדינה ביקשה ארכה נוספת לביצוע פסק הדין בחוק הגיוס, ובכך הכשירה מצב שהוגדר בלתי-חוקתי, בשל פגיעה בעקרון השוויון. אנחנו מקווים שתהיה זו הפעם האחרונה שתינתן דחייה ושהמדינה תבין שעליה לפתור אחת ולתמיד את הסוגיה של שילוב תלמידי ישיבות בצה"ל".



הבוקר פג למעשה תוקפו של חוק הגיוס המקורי, והמדינה הייתה אמורה לגייס תלמידי בני ישיבות, או לעוצרם כעריקים, וזאת לאחר שבג"ץ כבר דחה את מועד תפוגת החוק מחודש ספטמבר האחרון. הממשלה יכולה להעביר את חוק הגיוס החדש, למרות התנגדות החרדים, בתמיכה של מפלגות האופוזיציה שכבר הודיעו על נכונותן לתמוך בו, אך החשש של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שעם מעבר חוק זה, יפרשו המפלגות החרדיות מהממשלה, ויובילו את ישראל לבחירות חדשות.