ועדת השרים לטקסים וסמלים תתכנס כדי להחליט על הנושא המרכזי ליום העצמאות ה-71

הוועדה לטקסים וסמלים בראשות מירי רגב תתכנס כדי לבחור את המוטיב של חגיגות ה-71. השרים יצביעו גם על החלטה לקיים אירועים לציון 90 שנה למאורעות תרפ"ט

יניר קוזין צילום: ללא קרדיט
ראש הממשלה ורעייתו בטקס הדלקת המשואות
ראש הממשלה ורעייתו בטקס הדלקת המשואות | צילום: הדס פרוש , פלאש 90

נערכים ליום העצמאות ה-71. ועדת השרים לטקסטים וסמלים בראשות שרת התרבות מירי רגב תתכנס מחר כדי להכריע מה יהיה הנושא המרכזי לחגיגות יום העצמאות ה-71. מלבד ההחלטה על נושא חגיגות יום העצמאות יצביעו חברי הוועדה גם על החלטה לקיים אירועים ברחבי הארץ לציון 90 שנה למאורעות תרפ"ט שהתרחשו בשנת 1929 ובכן נרצחו 133 יהודים על ידי ערבים בפוגרומים שונים שהתרחשו בארץ ישראל.

הנושא המרכזי הוא בדרך כלל הדרך של הממשלה להכיר בתחום מסוים ובאנשים שמסמלים אותו ולהוקיר אותם. כך, בשנה שעברה הנושא המרכזי היה "מורשת של חדשנות", שנה לפני כן עמדו החגיגות בסימן יובל לשחרור ירושלים. בשנים עברו הוקירה המדינה את "הגבורה האזרחית", "ישראלים פורצי הדרך" ונשים.

כזכור, אירועי ה-70 גררו ביקורת נגד השרה רגב על המיצג המרכזי בהר הרצל בטקס המשואות ובעיקר ההחפצה של זיכרון השואה כאשר ביקשה רגב שיוספו קולות של כלבים ורכבת בסצנה בה בורחים היהודים מאימת הנאצים שלאחריו צוטטה רגב האומרת "הצלחנו לפצח את השואה".

תגיות:
מירי רגב
/
יום העצמאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף