לפי גורמים ברשימתו של גנץ, יעלון יהיה מספר 2 ברשימה, בעוד שמקומות 5 ו-8 בעשירייה הראשונה ישוריינו לשני חברי מפלגתו. בצל הדיווחים על חתימת ההסכם, התייחס יעלון בכנס INSS לסוגיה, ואמר: "בואו נמתין עוד כמה שעות והתמונה תתבהר". כשנשאל האם יגיע לאירוע, אמר: "אני שומר סוד".
ח"כ לשעבר משה מוץ מטלון, מרשימת תל"ם בראשות יעלון, אמר למעריב: "אני מברך על האיחוד המביא בשורה חדשה לעם ישראל, עם תמהיל אנושי מעולה, של אנשי ביטחון, חינוך, כלכלה וחברה. מומנטום של אחדות ולא של פילוג".
את המשא ומתן עם יעלון מנהל מטעם חוסן לישראל הוד בצר, תושב אלקנה, ומי שהיה עוזרו של בני גנץ כרמטכ"ל, בעוד שאת המשא ומתן מטעם יעלון מנהל עו"ד צבי האוזר, שהוזכר כמועמד לרשימה ביחד עם יועז הנדל.
במערכת הפוליטית מצפים בדריכות לנאום הבכורה של יו”ר חוסן לישראל, שישיק בביתן 10 בגני התערוכה את קמפיין הבחירות שלו, וישבור בכך את שתיקתו המפורסמת.
במפלגת חוסן לישראל אמרו אמש כי מדובר בטיוטה וכי ייתכנו שינויים. את האירוע המסקרן יפתח הערב מיכאל ביטון, ראש עיריית ירוחם לשעבר, שיוצב ברשימת המפלגה לכנסת. מיד לאחר מכן יעלה לבמה גנץ, כשברקע יושמע המנון המפלגה שנכתב במיוחד לרגל האירוע.