חברת הכנסת המיועדת מיקי חיימוביץ' (כחול לבן) שלחה היום (שני) מכתב ליו"ר הכנסת ח"כ יולי אדלשטיין (הליכוד) ובו היא מבקשת כי עד תום פגרת הקיץ יוחלף הריפוד של הכיסא שלה במליאה. "ריפוד הכיסאות במליאה עשוי מעור פרה. הנני טבעונית צמחונית, ומטעמים מוסריים ומצפוניים אינני עושה שימוש בעור בכל מהלך חיי. מבקשת להודיעך כי לא אוכל לשבת במליאת הכנסת על כיסא מעור פרה או כל חיה אחרת".
כזכור, לקראת ההשבעה החגיגית של הכנסת ה-21, שתתקיים מחר, הכנסת ערכה היום קורס מזורז ל-49 חברות וחברי הכנסת החדשים, שבשיאו הוזמנו הח"כים הטריים אל אולם המליאה להכרות ראשונה עם כפתורי ההצבעה ועם כורסאות העור אותן יחבשו בקדנציה הקרובה. מי שהיו בין הנעדרים מהקורס המזורז, היו ראש האופוזיציה הטרי בני גנץ, מספר 4 בכחול לבן גבי אשכנזי ויו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי. ח"כ מיועד נוסף שלא הגיע היה יו"ר בל"ד-רע"מ מטאנס שחאדה.
קודם לכן קבלו הח"כים החדשים הדרכה בסיסית בכל הלכות הבית. הם ישמעו הרצאות פתיחה מיו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, המנכ"ל אלברט סחרוביץ' ומזכירת הכנסת ירדנה מלר הורוביץ, ואחר כך יוצגו ביניהם מגוון הכלים הפרלמנטריים שיעמוד לרשותם בתקופת הכהונה. כך למשל יקבלו הח"כים תדרוך ראשוני לגבי הגשת הצעות חוק, שאילות, הצעות לסדר, נאומים בני דקה ועוד. היועץ המשפטי לכנסת עו"ד איל ינון יסביר להם על הכלים המשפטיים שהוא מעמיד לרשותם, על השגרה הפרלמנטרית ועל הליכי החקיקה. קצין הכנסת יוסי גריף ידבר על סידורי הביטחון ואבטחת המשכן וחברי הכנסת וחשב הכנסת יסביר על תלוש המשכורת וההטבות השונות להם הם זכאים מתוקף תפקידם.