נתניהו: "רוצים רגיעה אך נערכים למבצע צבאי רחב, אם יידרש כזה"

ראש הממשלה קיים דיון קבינט בראשותו באוגדת עזה ונפגש במקום עם ראשי רשויות מהעוטף והדרום. בהתייחס למחאת יוצאי אתיופיה, אמר: "לא נסבול חסימת צירים"

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

"קיימנו עכשיו ישיבת קבינט באוגדת עזה עם מפקד פיקוד דרום ועם מפקד האוגדה", אמר נתניהו בפתח דבריו. "המדיניות שלנו היא ברורה - אנחנו רוצים להשיב את הרגיעה, אבל במקביל אנחנו נערכים למבצע צבאי רחב, אם כזה יידרש. אלה ההנחיות שלי לצבא".

"במקביל", המשיך נתניהו, "פגשתי כאן את ראשי הרשויות של עוטף עזה ואשקלון. דנתי איתם על הצעדים הנדרשים ונתנו הנחיות כיצד לעזור להם. אני מצטער שכמה מראשי הרשויות שתמיד אומרים שלא מקשיבים להם - הלכו דווקא כשבאנו להקשיב להם, אבל אנחנו נעשה את מה שדרוש עבור כולם".

לדבריו, "אנחנו קיימנו דיונים על שיטור יתר, על שינוי הדפוסים של ההתנהגות מול בני העדה האתיופית. זה דבר שכבר חל בו שיפור וייתכן שאנחנו צריכים להביא עוד הרבה שיפורים, אבל דבר אחד בטוח - אי אפשר לטפל בזה בחסימת צירים ואי אפשר לטפל בזה באלימות, בדרכים אחרות כן, לשם כך אנחנו גם מכנסים את הוועדה".

לאחר דיון הקבינט נפגשו רה"מ נתניהו ושר האוצר כחלון עם ראשי רשויות מעוטף עזה: ראש עיריית אשקלון, ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, ראש המועצה האזורית מרחבים ויו"ר מרכז המועצות האזוריות וראש מועצה אזורית בני שמעון. בפגישה השתתפו גם ראש המל"ל, מזכיר הממשלה, מנכ"ל משרד רה"מ, מפקד פיקוד דרום ומפקד אוגדת עזה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
רצועת עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף