אלקין: "כחול לבן לא מוכנים לדבר על קווי יסוד"; שלח: "נתניהו מעביר את הזמן בדרך לבחירות שלישיות"

זאב אלקין מהליכוד ועפר שלח מכחול לבן האשימו זה את מפלגתו של האחר במבוי הסתום הפוליטי. ח"כ פורר (ישראל ביתנו): כולם יצטרכו לרדת מהעצים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פגישת נתניהו, גנץ וריבלין
פגישת נתניהו, גנץ וריבלין | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

"ראש הממשלה מנסה להפוך כל אבן בתקווה להקמת ממשלת אחדות. כשיגיע למסקנה שאין שום סיכוי הוא יחזיר את המנדט. כשהיו שמועות שהוא מתכנן להחזיר את המנדט בהקדם צלבו אותו שהוא לא רציני. השימוע נגמר, אנחנו אחרי יום כיפור, אפשר לשבת ולדבר", הוסיף אלקין.

אחריו עלה ח"כ עפר שלח (כחול לבן) והאשים בחזרה את הליכוד במשבר הפוליטי. שלח מתח ביקורת על התעקשותו של הליכוד להישאר עם "בלוק ה-55" שהקים עם מפלגות הימין והמפלגות החרדיות: "הליכוד צריך לבוא לשולחן עם 32 הח"כים שלו. אתה לא בא למשא ומתן בידיים נקיות עם 23 מנדטים שהם לא אתה, הם לא באידאולוגיה שלך, הם רק שותפים פוליטיים. ממשלות אחדות בעבר היו בין המפלגות הגדולות בלבד, הליכוד והמערך".

שלח המשיך לבקר את נתניהו: "בני גנץ יהיה המועמד לראשות הממשלה כשנתניהו יחזיר את המנדט. יש לו 28 ימים וזה לגיטימי אבל כולנו יודעים שהוא לא עושה כלום, אין מו"מ. הוא מעביר את הזמן ומשחק משחקי האשמות בדרך למה שהוא באמת רוצה-בחירות שלישיות. לנתניהו אין ממשלה. כשאנחנו נקבל את המנדט הסיטואציה תהיה אחרת". בסיום דבריו חזר שלח על התחייבותה של כחול לבן לבוחריה שלא לשבת בממשלה שהעומד בראשה מצוי תחת כתב אישום.

תגיות:
זאב אלקין
/
עפר שלח
/
עודד פורר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף