העצורה והעצור הירדנים, היבה אל־לבדי ועבד א־רחמן מרעי, אשר הוחלט על העברתם חזרה לירדן, נמסרו הבוקר (רביעי) על ידי לוחמי יחידת נחשון של שירות בתי הסוהר לידי צה״ל במעבר אלנבי ועברו לאחר מכן את הגבול בחזרה לירדן
בתגובה לשאילתה שהגישה ח"כ תמר זנדברג בנוגע לפרשה, השיב סגן שר הביטחון, אבי דיכטר: "היבה בת ה-32 נעצרה על קשרים עם החיזבאללה. לא נעמ"ת, לא ויצ"ו, לא ארגון הומינטרי אחר. חיזבאללה. עבד אל רחמן בן 28 נעצר בתחילת ספטמבר השנה על קשרים עם החמאס. ארגון טרור. כפי שפורסם, הדרג המדינה החליט על שחרור השניים והעברת בחזרה לירדן. למען הסר ספק מעצרם לחקירה והמשך החזקתם במעצר מנהלי נעשה מתוך אינטרס מובהק של שמירה על בטחון המדינה. מעצרה של היבה סיכל פעילות טרור של חיזבאללה בישראל. מעצרו של האזרח הירדני סיכל פעילות טרור של החמאס בישראל!".
לשאלתה של זנדברג מדוע שוחררו אם הם חשודים בעבירות ביטחון, ענה דיכטר: "השניים שוחררו ממעצר מנהלי מוקדם מהצפוי. בסופו של דבר המעצר שלהם והחקירה שלהם...שניהם עברו חקירה. כשהיא לא מובילה לאפשרות העמדה לדין מסיבות מבצעיות מביאים את כל חומר המודיעין בפני שופט, והוא מאשר או לא. משאישר השופט את המעצר המנהלי הם נשלחו כל אחד לחצי שנת מעצר. אני לא יודע מה היה קורה בחלוף חצי שנה. אם היו מחליטים שהם עדיין מהווים סיכון בטחוני, לגטימי לגמרי להאריך מעצרם. העובדה שהם שוחררו היום נובעת ממכלול של דברים - שיקולים מדיניים. הדרג המדיני שוקל לא רק את סוגיית השגריר. יש הרבה דברים מעבר לזה. כשהדרג המדיני החליט לסיים את המעצר שלהם בהעברתם לשלטונות ירדן (גם ירדן שותפה להכרזה של 19 מדינות ערביות על החזבאללה כארגון טרור). לכן ירדן כמובן יכולה מקבלת את העצורים האלה אליה בחזרה. אין לי מושג מה יעשו אתם. כמו שמעבירים, להבדיל, חולה לטיפול רפואי במדינה אחרת. יחליטו לאשפז או לשחרר הביתה".