דרעי וליצמן במסר לגנץ: נערוב למימוש הרוטציה עם נתניהו

ראשי ש"ס ויהדות התורה הבטיחו ליו"ר כחול לבן כי יערבו לקיום הסכם הרוטציה שלו עם בנימין נתניהו. הצעת הליכוד: נתניהו יתפטר בתום שנת הכהונה הראשונה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ
בנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ | צילום: הדס פרוש, פלאש 90
2
גלריה

יו"ר ש"ס השר אריה דרעי וסגן השר יעקב ליצמן מיהדות התורה העבירו מסר ליו"ר כחול לבן בני גנץ לפיהם יהיו מוכנים לערוב לקיום הסכם הרוטציה שלו עם בנימין נתניהו במידה ותקום ממשלת אחדות שתכלול את הליכוד וכחול לבן. המסרים לגנץ נועדו בניסיון לשכנע אותו להסכים למתווה הנשיא לפיו נתניהו יכהן ראשון כראש ממשלה עד הגשת כתב אישום ואז ייצא לנבצרות.

ביהדות התורה אישרו את המידע אך בסביבתו של דרעי סרבו להתייחס לכך. הרקע למסרים הוא חשש בכחול לבן כי נתניהו לא יפנה את כיסא תוך שנה חרף ההסכם ובמפלגה חושבים על דרך להבטיח שדבר כזה יקרה.

בערוץ 12 דווח הערב כי בליכוד מציעים מתווה חדש לממשלת אחדות, לפיו נתניהו יכהן כראש הממשלה שנה אחת, ובסיומה הוא יתפטר וגנץ יהפוך לראש הממשלה לשנתיים במקומו. בשנה הרביעית, יחזור התפקיד לנתניהו.

גנץ היום בישיבת הסיעה. צילום: אלעד מלכה
גנץ היום בישיבת הסיעה. צילום: אלעד מלכה | גנץ היום בישיבת הסיעה. צילום: אלעד מלכה

לדבריו, “אין אסון גדול יותר מלהוביל את מדינת ישראל למערכת בחירות שלישית. כל מה שמפריד בין ממשלת אחדות לסיבוב שלישי זו החלטה אחת של רה”מ להיפרד מכל הגוש החרדי־משיחי והחלטה אחת של גנץ לקבל את מתווה הנשיא”. “לאחר שתגבשו את קווי היסוד, תקימו ממשלה ותאשרו תקציב - תוכלו לצרף כל מפלגה שתרצו. לא פוסלים אף אחד, כולם מזומנים”, הוסיף ליברמן, במה שנתפס אתמול כהתגמשות מסוימת מצידו.

בכנס ועידת החינוך של בני עקיבא ו"מקור ראשון" בירושלים אמר כי “יש ממשלה אחת שחייבים להקים וזאת ממשלה אחדות לאומית רחבה. ויש ממשלה אחרת שאסור להקים וזאת ממשלת מיעוט שנתמכת ותלויה במפלגות הערביות. ממשלה שתהיה תלויה במפלגות הערביות היא סכנה לביטחון ישראל”. הוא הזכיר לגנץ כי בעת שהיה רמטכ”ל במבצע צוק איתן “אחמד טיבי קרא מעל בימת הכנסת בשמות המחבלים שחוסלו בעזה. הוא אמר שצה״ל מבצע פשעי מלחמה. סיעת רע״מ־תע״ל דרשה לפתוח בחקירה נגדי ונגדך בגין ביצוע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות ברצועת עזה במהלך מבצע צוק איתן. ואני שואל אותך, בני גנץ: עם האנשים האלה אתה רוצה להקים ממשלה? ממשלה שתהיה תלויה באחמד טיבי ואיימן עודה? זאת סטירת לחי ישירה בפרצופם של חיילי צה״ל, הלוחמים שאתה ואני שלחנו לקרב. זה פשוט לא יאומן. תרדו מהרעיון המטורלל הזה”.

יו”ר צוות המשא ומתן של הליכוד, השר יריב לוין, אמר אמש כי דבריו של ליברמן אינם אלא הצגה צינית, וכי על כחול לבן לקבל את מתווה הנשיא בלי פסילת גוש הימין. עם זאת, אמש דווח כי גם גורמים בליכוד הביעו נכונות לגמישות מסוימת בנושא הנבצרות של ראש הממשלה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אריה דרעי
/
בני גנץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף