ראש המוסד נפגש עם המלך עבדאללה בירדן ודן עמו בנושא הסיפוח

גורמים בירושלים מסרו כי יוסי כהן נפגש עם המלך הירדני בארצו, ואחד הנושאים המרכזיים בפגישה היו התנגדותה של ירדן לכוונת הממשלה להחיל ריבונות ישראלית בבקעה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עבדאללה מלך ירדן
עבדאללה מלך ירדן | צילום: AFP

לדברי הגורמים, אחד הנושאים שעלו בפגישה היו התנגדותה של ירדן לכוונת הממשלה להחיל ריבונות ישראלית בבקעת הירדן. כהן העביר מסרים מראש הממשלה בנימין נתניהו למלך הירדני, שמטרתם להפיג את היחסים המתוחים בין המדינות.

לפני שמונה ימים ערך עבדאללה שיחת ווידאו עם חברי קונגרס אמריקאים, והזהיר מפני הסיפוח המתוכנן שלטענתו "מאיים על היציבות במזרח התיכון".

עוד אמר עבדאללה, כי "השלום יגיע רק עם הקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית וריבונית, שירושלים המזרחית תהיה בירתה". לדבריו, "כל צעד  חד צדדי שישראל תנקוט בו אינו מקובל ויערער את הסיכויים להשיג שלום ויציבות באזור".

גורם ירדני שצוטט בסוכנות הידיעות הסעודית "אילאף", אמר כי מלך ירדן סירב לשוחח בטלפון עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולא אישר מועד לפגישה בינו לבין רה"מ החליפי ושר הביטחון, בני גנץ, שביקש להיוועד עמו על מנת לדון בתכנית השלום של נשיא ארה"ב. בשיחה עם "מעריב" הכחישו בלשכת ראש הממשלה את הדיווח.

לפי הגורם הירדני, הסירוב טמון במשבר ביחסים בין ישראל לירדן על רקע תכנית הסיפוח, שצפויה לצאת לדרך ב-1 ביולי כאמור. המקור הירדני ציין כי המלך הורה לפקידיו לא לקבוע מועד לפגישה עם השר גנץ, שביקש לדון בתיאום עם ירדן בכל הקשור לסוגיית הסיפוח.

ברבת עמון כבר הודיעו לישראל כי סיפוח חד צדדי לא יתקבל ע"י ארמון המלוכה בברכה, וכי צעד כזה מהווה הפרה של אמנות בינלאומיות. הגורם הוסיף כי ירדן מנהלת מגעים עם ערב הסעודית, איחוד האמירויות ומצרים, בתמיכת האיחוד האירופי, כדי להפעיל לחץ על ארה"ב במטרה להרתיע את ממשלת ישראל מהחלת הריבונות.

תגיות:
יוסי כהן
/
סיפוח שטחים
/
עבדאללה מלך ירדן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף