ליברמן: "ראש הממשלה נתניהו מרסק את מערכת הביטחון"

יו"ר ישראל ביתנו חושש מההתעצמות האיראנית, מהחדירות מגבול לבנון ומהמוכנות של צה"ל לעימות אפשרי בשלוש חזיתות - ומפנה אצבע מאשימה לרה"מ: "גורר את כולנו לסף תהום"

בן כספית צילום: אלוני מור
בנימין נתניהו, אביגדור ליברמן
בנימין נתניהו, אביגדור ליברמן | צילום: הדס פרוש, פלאש 90,נעם ריבקין פנטון, פלאש 90
3
גלריה

"בוא נתחיל באיראן", הוא אומר, "הם מחזיקים כבר עכשיו פי שמונה מכמות האורניום המועשר שמתיר להם הסכם הגרעין, הם מעשירים את האורניום לרמה גבוהה ממה שמותר להם, הם דוהרים לגרעין, ולפני כחודש הם שיגרו לוויין ריגול בשיגור מוצלח. מה נתניהו עושה בהקשר הזה? היה דיון קבינט? יש תוכנית? חיזבאללה בונים עכשיו מפעל לטילים מדויקים בלבנון. זו הייתה המורשת של קאסם סולימאני - במקום להבריח טילים מדויקים, לצייד את נסראללה ביכולת עצמאית לדיוק טילים, ולהוציא ייצור של טילים מדויקים לתימן, סוריה, לבנון ועוד. אז הם דוהרים לשם. ומה אנחנו עושים?"

"ממשיכים בתוכניות הצבאיות שלהם". מטוסי קרב איראניים
"ממשיכים בתוכניות הצבאיות שלהם". מטוסי קרב איראניים | מטוסי קרב איראניים (צילום: REUTERS/MORTEZA NIKOUBAZL)

ליברמן לא מותח ביקורת על הרמטכ"ל, רב־אלוף כוכבי. הוא מינה אותו "על הראש" של נתניהו, ובעיקר הגברת נתניהו, שרצו למנות את אייל זמיר הלא מנוסה. ליברמן מאמין בכוכבי, קצין חושב וחותר למגע. הבעיה שיש לו היא עם המערכת. "אתה יודע שב־1 ביולי אמורה תקופת השירות בצה"ל לרדת מ־32 חודש ל־30 חודש, וזה אחרי שכבר ירדה מ־36 חודש? במצב הנוכחי עוד מורידים את הסד"כ של הצבא. אני יודע שהרמטכ"ל מתנגד, ובצדק. לא רק שאסור לקצר את השירות, צריך להאריך אותו בחזרה לשלוש שנים. אבל אף אחד לא עושה כלום. מה עמדת משרד הביטחון? אין לאף אחד מושג. אם לא ייעשה שום דבר עד סוף החודש, זה יקרה. יש פלוגות קרביות שחסרים בהן 10 או 15 חיילים כבר עכשיו. היה דיון קבינט בעניין הזה? ויושבים שם, בקבינט, 20 שרים. זו במה לקבלת החלטות? לדיון מסודר? ואין פורום שביעייה, או מטבחון. אין כלום. קיצוץ השירות ב־1 ביולי הוא טעות חמורה שנשלם עליה ביוקר".

"צריך להאריך את השירות לשלוש שנים בחזרה". הרמטכ"ל אביב כוכבי
"צריך להאריך את השירות לשלוש שנים בחזרה". הרמטכ"ל אביב כוכבי

פרויקט נוסף שהקפאתו מרתיחה את ליברמן הוא מעברה של קריית המודיעין הצה"לית (ובעיקר יחידה 8200) ללקית שבנגב, הסמוכה למועצה המקומית לקיה. "לפני שיצאתי ממשרד הביטחון יצא המכרז למעבר הזה. זו תוכנית עם משמעות לאומית, לא רק צבאית. קריית המודיעין תעבור ללקית, קריית התקשוב לאזור עומר ובאר שבע, יחד עם האוניברסיטה ופארק ההייטק והתעשיות עתירות המדע. נהפוך את הנגב לבירת הסייבר של המזרח התיכון, כשקריית המודיעין היא הלב של כל זה. המיקום שלה בלקיה גם חותך את ההשתלטות הבדואית על השטחים האלה. אז למה זה לא קורה?".

מלשכת ראש הממשלה לא נתקבלה תגובה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אביב כוכבי
/
אביגדור ליברמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף