בתוך כך, על רקע המהלכים המדיניים האחרונים, שדולת א"י בכנסת תקיים ביום ב הקרוב את כנס היסוד שלה, תחת הכותרת: ארץ ישראל לא בהמתנה. השדולה, בראשות ח"כ חיים כץ יו"ר מרכז הליכוד, וח"כ בצלאל סמוטריץ יו"ר האיחוד הלאומי, החתימה עד היום 43 ח"כים על דף-עקרונות, שבראשו הדרישה להחלת ריבונות וההתנגדות המוחלטת להקמת מדינה פלסטינית ולמסירת שטחים. במצטרפים ח"כים מהליכוד, ימינה, ישראל ביתנו, ש"ס, יהדות התורה, וכחולבן. בנוסף, רוב חברי הממשלה נרשמו כ"שרים תומכי שדולה" וצפויים להגיע אף הם לכנס היסוד ביום שני.
יו"ר מרכז הליכוד, ח"כ חיים כץ, מסר: ״לצד האתגרים הכלכליים והביטחונים הרבים שניצבים לפתחנו, אסור לנו לזנוח את העקרונות האל זמניים של הרחבת ההתיישבות היהודית והחלת הריבונות הישראלית על כל חלקי ארץ אבותינו. נפעל למימוש החזון הלאומי, מתוך מטרה להביא לשינויים מיידים בשטח".
חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' הגיב לדגן, וכתב בחשבון הפייסבוק שלו: "נתניהו קוסם. נקודה. אבל אסור לשכוח שקוסמות מבוססת על אחיזת עיניים ולכן היא אולי טובה כדי לשעשע ילדים בחופשת הקיץ, אבל כשהיא מכהנת בראשות הממשלה היא מסוכנת. נתניהו מאחז את עיניי מצביעי הימין כבר שנים רבות בהצלחה רבה. הוא המותג הימני החזק ביותר למרות שבפועל הוא רחוק שנות אור מליישם מדיניות ימנית, כמעט בכל תחום".
הוא הוסיף: "כל עוד האלטרנטיבה לנתניהו היא ממשלת שמאל, הימין ימשיך להיות בן ערובה של נתניהו, ובכדי לפתור את הדיסוננס הקוגנטיבי הכרוך בכך ימשיך להיות שבוי בקסמיו ולשכנע את עצמו שיהיה בסדר. ועל זה בדיוק הוא בונה. אנחנו לא יכולים הרי להישאר בלי מנהיג. הצבת חלופה ימנית לנתניהו תפתור את התלות של הימין בנתניהו, תאפשר לו לפקוח עיניים אובייקטיביות ולעצור רגע לפני התהום. איך שזה נראה כרגע החלופה הזו לא תבוא מהליכוד, שבכיריו ממשיכים ללכת אחריו כעוורים ושבויים בקסמיו".