בהמשך, התייחס למשבר בקואליציה ולאפשרות של מערכת בחירות רביעית: "אני מסתכל על שלושת החודשים האחרונים, ושואל מה נתניהו עושה כדי שלא יהיו בחירות? אני אומר דבר פשוט, בעוד יומיים, אם נלך לבחירות, זה כי נתניהו הולך מהסיבות האישיות שלו".
כמו כן, במסגרת ההסכם תוקם הוועדה לבחינת דרכי מינוי בכירים עליה התחייבו הצדדים בהסכם הקואליציוני. עד קבלת מסקנות של ועדה זו - יוקפא המצב הקיים ולא יבוצעו מינויים. לבסוף, יינתן דגש על התמקדות במאבק בקורונה ובשפעת לקראת החורף ובאתגרי הביטחון בגבול עזה ובצפון.
כשנשאל האם הוא מאמין כי ראש הממשלה נתניהו מעדיף את שלטונו על פני הדמוקרטיה, הסתייג ואמר: "אני מקווה שזה לא נכון. אני לא מסוגל להסביר את זה בשום דבר אחר חוץ מהמניעים האישיים שלו. יש לו שלושה כתבי אישום ויש דברים שבהם הוא לא יכול לעסוק לצערי. לכן סיכמנו בהסכם מה יהיו הפתרונות לכך".
בנוגע לסוגיית הרוטציה, אמר: "לא חשוב לי אם אהיה או לא אהיה ראש ממשלה, זו הסוגיה שהכי פחות חשובה לי. ההסכם שחתמנו נועד לאפשר לישראל שלא ללכת לתקופת בחירות נוספת במצב בריאותי קשה ובכלכלה פגועה. בהיבט החברתי אני אומר שאנחנו יכולים להגיע למלחמת אחים, ולכן נכנסתי ועשיתי כל מה שאפשר כדי שזה לא יקרה. ההסכם לא קשור, הוא היה אמור לפתור את בעיית האמון ואת הפערים בינינו. לכן אני בא ואומר שאני מאד מקווה שכל מה שאומרים הוא לא בהכרח נכון ושראש הממשלה יחזור וידבוק בהסכם, כי זה מה שימנע בחירות".
מהליכוד מאידך נמסר כי "גבי אשכנזי ממשיך להיות חתרן בלתי נלאה. עד הרגע האחרון אשכנזי ממשיך לעשות כל מאמץ לגרור את ישראל לבחירות כדי להדיח את גנץ. מוטב שאשכנזי יחלק ציונים במה שהוא מתמחה: הדלפות ביטחוניות חמורות, סיכול מועמדים לרמטכ״לות וחתירה פלילית נגד הדרג המדיני".
לבסוף, התייחס גנץ לנתניהו באופן אישי ואמר: "אני מעריך אותו בדברים אחרים, יש לי הרבה טוב לומר עליו, אבל בעת הזו הוא צריך לעצור ולא לגרור את המדינה לבחירות. ראש הממשלה תמך בטיפול הרפואי שעברתי והיה מאד הוגן בחודשים האחרונים, גם ברמה האנושית אני מלא הערכה אליו", אך הוסיף וביקר אותו על חוסר השיתוף של הגורמים הרלוונטיים בעת חתימה על הסכם נרמול היחסים עם האמירויות.
"אני חושב שזה לא תקין שראש הממשלה לא שיתף את הצמרת המדינית, אבל מה שחשוב לי זו ישראל, והאם זה מקדם את הביטחון שלנו ואת השלום. לא מדובר בתרגיל אמריקאי. צריך לקדם תהליכים מדיניים שהם מבורכים, להבטיח את בטחון ישראל, אני יודע איך עושים את זה ויחד עם משרד הביטחון וצה"ל אנחנו מתכוונים ללוות את התהליך המבורך הזה ולהבטיח את בטחונה של ישראל", אמר גנץ.